Fotbal international

Când se joacă Rapid Viena – FCSB în play-off Europa League

17.08.2018 | 17:01
Cand se joaca Rapid Viena  FCSB in playoff Europa League
Când se joacă Rapid Viena – FCSB în play-off Europa League. Cele două formaţii se vor duela în play-off-ul din Europa League  în dublă manşă pe 23 august, la Viena, respectiv pe 30 august la Bucureşti. Vice-campioana României a obţinut o calificare dramatică în partida cu Hajduk Split datorită unui gol marcat de Harlem Gnohere în minutul 90+2 al partidei.
FCSB a remizat, 0-0, în partida tur disputată în Croaţia şi avea să treacă în cele din urmă de Hajduk Split după o victorie cu 2-1 pe naţionala Arena. Harlem Gnohere a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri în minutul 55, iar oaspeţii păreau să fie calificaţi după ce Ahmed Said a înscris în minutul 83 al jocului.  Naţional Arena avea să erupă însă în minutele de prelungiri în urma unui nou gol înscris Gnohere dintr-o centrare excelentă venită din flancul drept de la Romario Benzar.

Când se joacă Rapid Viena – FCSB în play-off Europa League

Când se joacă Rapid Viena – FCSB în play-off Europa League. Viitoarea adversară a celor de la FCSB în play-off-ul Europa League a reuşit calificarea în această fază după ce a trecut de Slovan Bratislava. Austriecii s-au impus cu 2-1 în deplasare şi i-au spulberat pe rivalii din Slovenia cu 4-0 pe teren propriu. Andrei Ivan, internaţionalul român care evoluează la formaţia vieneză, a intrat în minutul 77 pe teren în partida retur şi  a oferit o pasă decisivă la golul doi înscris de echipa lui.

Nicolae Dică a cerut întăriri pentru a putea ataca play-off-ul Europa League, iar Gigi Becali este foarte aproape să ajungă la o înţelegere cu Mihai Roman şi Alexandru Stan. Roş-albaştrii urmează să plătească 300.000 de euro pentru jucătorul de la Astra Giurgiu.

“Am vorbit cu Iftime. Am renunțat la cei 400.000 de euro pe care îi primeam de la transferul lui Golofca și l-am luat pe Roman. El nu va juca diseară. Am vorbit cu Iftime și ne-am înțeles. Duminică vine să semneze și luni e la antrenamente. Îmi place mult de el. L-am dorit și în vară, dar nu a vrut să vină. Este un jucător foarte bun”, a declarat Gigi Becali după aducerea fotbalistului de la FC Botoşani.

Mihai Roman a debutat în Liga 1 Betano la FC Braşov, formaţie la care a evoluat în perioada 2007-2010, înainte să fie achiziţionat de Rapid. Mijlocaşul şi-a petrecut alţi trei ani din carieră la formaţia giuleşteană înainte să ajungă la FC Toulouse, club la care a avut parte de mai multe accidentări grave.

Când se dispută partida Rapid Viena - FCSB din play-off-ul pentru accederea în grupele Europa League
Când se dispută partida Rapid Viena – FCSB din play-off-ul pentru accederea în grupele Europa League

Cele două transferuri ale lui Gigi Becali vor întări serios trupa roş-albastră în special la capitoul experienţă. Ambii fotbalişti cumpăraţi de FCSB pentru play-off-ul Europa League au depăşit pragul celor 30 de ani şi se pot lăuda cu multe partide în Europa League. Roman şi Stan au evoluat în grupele competiţiei alături de Rapid, respectiv Astra Giurgi şi ar putea să joace din toamnă şi cu FCSB.

Rapid Viena este în schimb o adevărată speritoare pentru rivali pe teren propriu datorită ultraşilor care reuşesc să creeze o atmosferă extrem de ostilă pe arena de 25.000 de locuri a echipei. Vienezii au avut o medie de 18.500 de spectatori la meciurile din campionat în sezonul trecut şi mai mult ca sigur vor umple stadionul la duelul din play-off-