Fotbal international

Când se joacă Real Madrid – Barcelona! Spaniolii au anunţat ziua pentru El Clasico

14.01.2019 | 14:25
Cand se joaca Real Madrid  Barcelona Spaniolii au anuntat ziua pentru El Clasico

Real Madrid – Barcelona este cel mai aşteptat meci al anului, iar spaniolii au anunţat când se va juca El Clasico. Derby-ul care împarte Spania în două a fost programat pe 2 martie, în etapa a 26-a din La Liga. Până atunci, catalanii îşi privesc de sus marii rivali, diferenţa în clasament dintre cele două formaţii fiind de zece puncte.

Javier Tebas, preşedintele La Liga, a anunţat luni că meciul Real Madrid – Barcelona se va disputa pe 2 martie, de la ora 21:45. Derby-ul Spaniei va fi transmis în România de Digi Sport şi Telekom Sport, televiziuni care au achiziţionat drepturile de televizare pentru La Liga în ţara noastră.

Real Madrid – Barcelona se joacă la început de primăvară! Madrilenii vor revanşa

Real Madrid – Barcelona se va juca la început de primăvară, iar campioana Europei vrea să-şi ia revanşa pentru umilinţa suferită în turul campionatului. La sfârşitul lunii octombrie, catalanii i-au învins pe rivali fără drept de apel, scor 5-1. În prezent, formaţia antrenată de Ernesto Valverde ocupă primul loc în clasament, cu 43 de puncte strânse în 19 etape. De cealaltă parte, Real Madrid se află pe a cincea poziţie, cu 33 de puncte.

Când se joacă Real Madrid - Barcelona. Primăvara anului 2019 începe cu El Clasico
Când se joacă Real Madrid – Barcelona. Primăvara anului 2019 începe cu El Clasico

Meciul de pe 2 martie 2019 va fi derby-ul cu numărul 178 în campionat din El Clasico. Real Madrid a obţinut 72 de victorii, în timp ce Barcelona are cu un succes mai puţin. Dintre cele 177 de meciuri jucate până în prezent în La Liga, 34 dintre acestea s-au terminat la egalitate. Pe 17 august 2017, madrilenii au obţinut ultima victorie pe teren propriu în faţa rivalilor, scor 2-0, într-un meci jucat în manşa retur a Supercupei Spaniei, competiţie câştigată de jucătorii antrenaţi pe atunci de Zinedine Zidane. La trei zile după disputarea meciului cu Barcelona, Real Madrid o va întâlni pe Ajax Amsterdam, în manşa retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor.