Fotbal international

Când se joacă U Craiova – RB Leipzig în turul 3 din Europa League!

03.08.2018 | 00:28
Cand se joaca U Craiova  RB Leipzig in turul 3 din Europa League

Când se joacă U Craiova – RB Leipzig în turul 3 din Europa League. Trupa antrenată de Devis Mangia este ultima formaţie românească care va intra în luptă şi va avea parte de un adversar de calibru în persoana celor de la Red Bull Leipzig. Formaţia din Bănie a fost scutită de participarea în primele două tururi preliminare, deoarece a câştigat Cupa României în faţa celor de la FC Hermannstadt.

RB Leipzig, una dintre cele mai puternice echipe din preliminariile Europa League, şi a trecut cu 5-1 la general de formaţia suedeză Hacken. Nemţii au câştigat cu 4-0 prima manşă, disputată pe teren propriu, iar în retur au remizat, 1-1, în ciuda faptului că au deschis primii scorul.

Când se joacă U Craiova – RB Leipzig în turul 3 din Europa League

Când se joacă U Craiova – RB Leipzig în turul 3 din Europa League. Cele două formaţii se vor duela pentru prima dată pe 9 august în Germania, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Formaţia din Bănie se află la a doua participare din istorie, după reclădirea echipei, dar a avut ghinion şi de această dată la tragerea de sorţi.

Craiovenii au fost eliminaţi anul trecut de AC Milan, într-o dublă manşă câştigată la general cu 3-0 de către formaţia italiană. Mitriţă şi compania vor avea şi în sezonul 2018-2019 o misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care RB Leipzig are un lot cotat la peste 200 de milioane de euro conform site-ului transfermarkt.de.

Timo Werner, principalul pericol pentru Universitatea Craiova

Atacantul de 22 de ani este unul dintre cei mai talentaţi jucători germani din noul val şi este cotat în acest moment la 60 de milioane de euro. Werner a făcut parte din lotul lui Joachim Low pentru Campionatul Mondial 2018 după ce a marcat 21 de goluri în cele 45 de partide disputate în sezonul anterior pentru RB Leipzig. Fotbalistul a fost dorit cu insistenţă în ultimii ani de către Real Madrid, dar se află sub contract cu echipa germană până în vara lui 2020.

RB Leipzig a evoluat în ultimul sezon în Liga Campionilor după ce a încheiat pe locul al doilea în Bundesliga în stagiunea 2016-2017 şi a ajuns în Europa League după ce a încheiat pe poziţia a 3-a într-o grupă cu Beşiktaş, Porto şi AS Monaco. Trupa germană şi-a continuat parcursul în a doua întrecere valorică din Europa, fiind eliminată în cele din urmă de Olympique Marseille cu 5-3 la general.

Lotul lui RB Leipzig în Europa League

Portari: Fabio Coltorti, Marius Muller, Yvon Mvogo, Peter Gulacsi

Fundaşi: Atinc Nukan, Marcelo Saracchi, Dominic Minz, Willi Orban, Dayot Upamecano, Ibrahima Konate, Lukas Klostermann, Nordi Mukiele, Marcel Halstenberg, Oliver Bias

Mijlocaşi: Felix Beiersdorf, Marcel Sabitzer, Stefan Ilsanker, Bruma, Niclas Stierlin, Konrad Laimer, Diego Damme, Kevin Kampl

Atacanţi: Massimo Bruno, Omer Damari, Matheus Cunha, Yussuf Poulsen, Emil Forsberg, Jean-Kevin Augustin, Lukas Kruger, Fabrice Hartmann.

RB Leipzig şi Universitatea Craiova se întâlnesc pentru prima dată în istorie într-o partidă după ce formaţia germană s-a înfinţat în 2009, iar trupa din Bănie a apărut în 2013 în urma reînfinţării.