News

Când se publică rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019. Când apar notele după contestații

25.06.2019 | 11:51
Cand se publica rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2019 Cand apar notele dupa contestatii

FANATIK îți spune când se publică rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019! Emoțiile continuă pentru mulți absolvenți de clasa a VIII-a care au primit notele la Evaluarea Națională 2019, însă nu au fost mulțumiți de acestea. Cei care cred că meritau mai mult, pot depune contestații.

Primele note, înainte de contestații, au fost afișate și sunt disponibile AICI!

Iată când se publică rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019

Contestațiile sunt însă ca o sabie cu două tăișuri, deoarece elevul nemulțumit de nota primită poate deveni și mai nemulțumit, după contestații, deoarece nota poate fi chiar mai mică decât cea obținută iniținial. Notele pot însă să fie și majorate, exemple fiind multe în istoria examenelor din România, când după contestații notele elevilor au fost majorate semnificativ.

Un caz uimitor a avut loc în anul 2017, când o elevă care a primit nota 3,65 la matematică a depus contestație, iar nota sa a fost revizuită drastic! Astfel, eleva a obținut la matematică nota 10!

Când se publică rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019
Când se publică rezultatele finale la Evaluarea Națională 2019

Lucrare de 10, notată cu 3,65

„Nota a fost de 9,65, dar pe foaia de examen a apărut nota 3,65. După afişarea rezultatelor, părinţii au făcut o solicitare la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu privire la această notă. În paralel, mama elevei a depus şi o cerere de contestaţie la sediul unităţii şcolare. După contestaţie, nota a fost de 10”, explica atunci purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Maria Manea. În astfel de cazuri va fi deschisă o anchetă internă pentru determinarea cauzelor care au dus la o astfel de situaţie.

În data de 25 iunie se afișeză primele rezultate de la examenul de Evaluare Națională 2019. În aceeași zi se depun și contestațiile. Potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN) elevii trebuie să completeze o cerere adresată președintelui comisie de contestații. Cererea se depune între orele 14:00 – 20:00.

Potrivit metodologiei, contestațiile se depun la secretariatul unității de învățământ unde elevul a susținut examenul de capacitate. Ulterior, contestațiile sunt înregistrate de președintele comisiei împreună cu un alt membru al comisie.Următorul pas este reprezentat de centralizarea contestațiilor, iar notele inițiale sunt secretizate. Metodologia mai arată că lucrările sunt trimise la comisia județeană sau a municipului București, după caz, singura în măsură să reevalueze lucrarea și să acorde o nouă notă lucrării. Soluționarea contestațiilor va avea loc pe data de 29 iunie când se vor afișa rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2019.