News
notix pixel id

Când și unde va fi înmormântat Florian Walter, fostul acționar de la Dinamo

21.05.2019 | 20:35
Când și unde va fi înmormântat Florian Walter, fostul acționar de la Dinamo
S-a aflat când și unde va fi înmormântat Florian Walter. Sursa foto: ziuanews.ro.

S-a aflat când și unde va fi înmormântat Florian Walter, omul de afaceri care a fost acționar la Dinamo. Va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 25 mai 2019. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, la ora 12:00. Acesta va fi îngropat în ziua în care se va desfășura și Finala Cupei României (Astra versus FC Viitorul).

Când și unde va fi înmormântat Florian Walter: Acuzațiile familiei

Florian Walter va fi condus pe ultimul drum de familie și prieteni la Cimitirul Sfânta Vineri din București. Omul de afaceri s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani, duminică, 19 mai. Acesta suferise un șoc în cursul zilei de joi, iar familia lui i-a acuzat pe doctori că i-ar fi pus un diagnostic greșit. Presa scrisese că ar fi suferit un atac cerebral.

Florian Walter a condus echipele Dinamo, U Cluj și Petrolul și a fost una dintre cele mai importante figuri din lumea afacerilor și a fotbalului românesc. Șansele de supraviețuire ale lui Walter s-au diminuat după ce la Spitalul Municipal doctorii i-au pus un diagnostic greșit, conform unor informații obținute în exclusivitate de FANATIK.

Florian Walter a murit la vârsta de 56 de ani

Florian Walter a condus echipele Dinamo, U Cluj și Petrolul. Ce probleme avea cu legea

Acesta a fost operat duminică de doctorul Șerban Brădișteanu, însă, din nefericire, corpul lui a cedat în cele din urmă. Omul de afaceri avea un istoric medical complicat. Problemele cu inima nu i-au dat pace și aici merită amintite două dintre cele mai grele episoade din viața celui care a fost în fruntea clubului Dinamo.

Walter a suferit un preinfarct în anul 2015, în Dubai, iar în 2010, cu 5 ani mai devreme, fusese operat din cauze problemelor sale cardiace. De numele lui s-au legat o serie de probleme cu legea. Fostul patron al companiei de salubritate Romprest a fost acuzat de anchetatori că a comis un prejudiciu de 4,5 milioane de euro bugetului de stat.

Prejudiciul calculat de procurori era valabil pentru perioada 2013-2014. Walter a condus echipa de fotbal Dinamo București cu mult înainte să fie tărăgănat în instanțe din cauza faptelor penale ce i s-au imputat. Acesta a fost în fruntea echipei din Ștefan cel Mare timp de 9 ani de zile, din anul 2000 până în 2009.

În luna mai a anului 2015, ca urmare a problemelor din justiție, acesta dispăruse din România. Autoritățile române au aflat în 2016 că se ascundea în Dubai. Imediat după ce s-a aflat unde stătea, a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite, mai exact pe 5 martie 2016. Acesta a fost adus în România și întemnițat.

Pe 5 august urma să fie eliberat și a fost pus sub control judiciar. Walter s-a lovit apoi de o altă problemă. În 2017, procurorii de la DIICOT Cluj l-au acuzat că a delapidat fondurile echipei Universitatea Cluj, pe care a preluat-o după plecarea de la Dinamo București și înainte de a deveni patron la Petrolul.

Au fost trimiși în judecată împreună cu el și Ioan Mărginean, Marius Adrian Nicolae și Daniel Capră pentru deja cunoscuta sintagmă de constituire a unui grup infracțional organizat.

În perioada în care Walter finanța clubul de fotbal din Ștefan cel Mare, echipa a cunoscut succese importante. Merită amintită calificarea în premieră în grupele Cupei UEFA, în anul 2005, după ce a învins-o pe Everton cu 5 la 1, într-un meci disputat la București.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri