Stiri sportive

Căpitanul Pintilii a luat FOC. E plătit ca ultima REZERVĂ!

Parcursul excelent pe care Steaua îl are de la instalarea pe banca tehnică a lui Reghecampf se datorează în mare parte abilităţii tehnicianului de 38 de ani de a rezolva problemele din cadrul...
08.04.2014 | 00:28
Capitanul Pintilii a luat FOC E platit ca ultima REZERVA

Parcursul excelent pe care Steaua îl are de la instalarea pe banca tehnică a lui Reghecampf se datorează în mare parte abilităţii tehnicianului de 38 de ani de a rezolva problemele din cadrul lotului şi apropierii create între jucători şi staff-ul tehnic.

Contract pînă în 2015
Cea mai recentă problemă cu care Laurenţiu Reghecampf s-a confruntat în cadrul lotului a fost cauzată de salariul pe care Mihai Pintilii, căpitanul actual al campioanei, îl are la Steaua! Remunerat cu doar 8000 de euro pe lună, jucătorul adus de la Pandurii Tîrgu Jiu în 2012 nu a dorit să-şi expună nemulţumirea pînă în urmă cu cîteva săptămîni, cînd a explodat faţă de cunoscuţi. “Nu se poate să existe atîta indiferenţă faţă de mine! Înţeleg că nea Gigi are probleme, că îi este greu pentru faptul că e închis, dar eu mi-am păstrat echilibrul şi am dorit să fac întîi performanţă cu echipa. Acest lucru s-a întîmplat şi, mai mult, noi continuăm evoluţiile bune, însă la mine tot nu a venit nimeni să îmi spună că doreşte să îmi mărească salariul”, s-a confesat liderul de 29 de ani al echipei din Ghencea, al cărui contract expiră în vara lui 2015..

A apelat la Reghe: “Vorbeşte cu nea Gigi”
Avînd o relaţie specială cu tehnicianul Stelei, Mihai Pintilii a purtat o discuţie cu acesta în care i-a transmis aceste nemulţumiri. Mijlocaşul de 29 de ani i-a cerut lui Reghecampf ca, atunci cînd se întîlneşte sau vorbeşte cu latifundiarul din Pipera, să îi spună doleanţele sale şi să se întoarcă cu o propunere pentru el. “Mister, vorbeşte cu nea Gigi şi spune-i că nu mai pot să stau cu 8000 de euro pe lună! Am 29 de ani şi mi-aş dori ca, după constanţa de care am dat dovadă şi faptul că am pus performanţele mai presus de salariul meu, să vină şi răsplata financiară”.

De la 8.000 la 15.000!
Importanţa pe care Pintilii o are în cadrul lotului şi evoluţiile apreciate din momentul sosirii în Ghencea l-au sensibilizat şi pe patron. După discuţiile cu Reghe, acesta a fost de acord să îi satisfacă noului căpitan doleanţele contractuale, urmînd ca acesta să cîştige 15 mii de euro pe lună şi să aibă un salariu asemănător cu al “greilor” Tănase sau Chipciu. Gigi Becali a ascultat argumentele lui Reghecampf şi nu a ezitat atunci cînd antrenorul i-a transmis că ar fi foarte bine ca Pintilii să se liniştească şi să se gîndească doar la fotbal. Patronul chiar a rămas surprins că lui Pintilii nu-i mărise leafa de cînd a venit la Steaua!

Cum a devenit în doi ani liderul vestiarului
Venit la Steaua în iulie 2012, în acelaşi timp cu fotbalişti ca Andrei Dumitraş, Daniel Georgievski, Gabriel Iancu, Lukasz Szukala sau Adi Popa, Mihai Pintilii este, alături de ultimii doi, printre cei care chiar au confirmat pe deplin. Mai mult, prin atitudinea şi corectitudinea arătată în raport cu toţi colegii, Pintilii a devenit repede unul dintre căpitani, iar după plecarea lui Bourceanu la Trabzonspor a devenit purtătorul numărul 1 al banderolei, devansîndu-l pe Ciprian Tătăruşanu.

Cel mai slab plătit dintre titulari
Nemulţumirea lui Mihai Pintilii faţă de salariul lunar de 8000 de euro este fondată, mai ales că liderul echipei avea cel mai mic salariu dintre titulari! Ca să nu mai spunem că există chiar şi rezerve care încasează mai mult decît căpitanul şi joacă o repriză la două luni… Spre exemplu, Mihai Răduţ are 12.000 de euro pe lună şi abia prinde banca de rezerve, în timp ce Pintilii, cum spuneam, are 8.000! Mihai era devansat inclusiv de jucătorii mai noi, precum Nicuşor Stanciu (11.000 euro pe lună), însă nici după mărire nu se poate compara cu Claudiu Keşeru (22.000 euro pe lună). “Chiar dacă nu dorea să pară afectat, faptul că era plătit cu mai puţini bani decît aproape toţi colegii lui reprezenta un mare motiv de frustrare pentru el”, au comentat oficialii Stelei.

Salariul în tinereţe: trei cofraje cu ouă!
Fotbalistul relata, în trecut, un episod amuzant din cariera sa de fotbalist. În primii ani de fotbal, pe vremea cînd juca la Viitorul Hîrlău, a fost nevoit să accepte o plată unică în schimbul serviciilor sale. Odată cu moartea primarului din Hîrlău, s-a desfiinţat şi echipa, iar Primăria, neavînd bani, l-a plătit pe jucător în ouă, ducîndu-le acasă, la părinţii lui. “Am rîs cu ei toată seara de această plată”, rememorează, de cîte ori are ocazia, cu zîmbetul pe buze, Mihai Pintilii. Lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea la Pandurii Tîrgu Jiu, unde a început să cîştige 5000 de euro pe lună, iar apogeul l-a atins în prezent, la Steaua.

CIFRĂ
2362 de minute a evoluat Mihai Pintilii în acest sezon, în toate competiţiile, pentru Steaua

TOP SALARII STEAUA
Keşeru -22.000 euro/ lună
Varela – 20.000 euro/ lună
Kapetanos – 20.000 euro/ lună
Tătăruşanu, Tănase – 17.000 euro / lună