Care este cel mai bun portar al Ligii 1 conform competiţiilor Football Coin

17.09.2018 | 16:47
Care este cel mai bun portar al Ligii 1 conform competitiilor Football Coin

Cei mai buni manageri de fantasy football sunt capabili să aleagă jucători pe care rivalii lor nu reușesc să îi observe. În același fel, jucătorii de FootballCoin care au mizat pe Cătălin Straton (Dunărea Galați) pentru postul de portar, în acest sezon, au fost cel mai adesea răsplătiți.

Straton, titular în cele opt etape ale Ligii 1, pentru echipa nou promovată, se poate lăuda cu cele mai puține goluri primite în Liga 1, în acest moment. Prestația peste așteptări a defensivei Dunării Galați a ajutat-o să ocupe un nesperat loc 6, ultimul loc ce garantează admiterea în play-off.

Portarul Dunării Galați a acumulat 179 de puncte în cadrul acestui sezon de FootballCoin. Este un punctaj considerabil mai mare decât al unor goalkeeperi mai cunoscuți. Jaime Penedo (Dinamo), participant la ultima ediție a Cupei Mondial,e a acumulat 125 de puncte. Cristian Bălgradean (FCSB) a strâns doar 114 puncte.

Alți portari au avut chiar mai mult de suferit. Alexandru Costache (Concordia Chiajna) a obținut numai 16 puncte, jucând în doar ultimele două partide ale echipei sale și neputând să evite primirea a șase goluri.

Cum este calculat punctajul portarilor?

FootballCoin folosește două serii de variabile pentru punctarea jucătorilor. Sistemul de punctare Pro include un număr mai mare de factori (pase scurte reușite, ocazii de gol etc). Sistemul Easy, folosit în competițiile FootballCoin pentru competiții precum Liga 1, Ligue 1 sau Super Lig, include numai criteriile de punctare cele mai importante.

Astfel, punctajul lui Straton este determinat în special de numărul mare de șuturi apărate (doar în ultima partidă a parat patru șuturi, obținând 12 puncte), de numărul mic de goluri primite (un portar are +7 puncte pentru un meci în care nu primește gol) și de numărul de meciuri disputate (a jucat toate cele 90 de minute în toate partidele echipei sale).

Va rămâne Straton cea mai bună opțiune pentru echipa ta?

Programul Dunării Galați, până la încheierea sezonului regulat, pare să îl avantajeze pe Straton. Meciuri împotriva unor echipe precum Botoșani, Concordia și Voluntari sunt șanse de a-și îmbunătăți recordul. Însă partidele împotriva lui Dinamo și a FCSB, echipa cu cel mai bun atac la Ligii 1, se pot dovedi problematice pentru portarul de 29 de ani.

În cele din urmă alegerea este a ta. Sistemul este simplu. Alcătuiește cele mai bune echipe în cadrul competițiilor gratuite FootballCoin, iar noi te vom premia cu XFC. Competițiile din cadrul Ligii 1 se vor întoarce Vineri, 21 septembrie.

Până atunci, avem ceva cel puțin la fel palpitant, competițiile Champions League. Începând de miercuri, poți să îți adaptezi strategia pentru a include jucători din loturile lui Real Madrid, Manchester United sau Bayern Munchen.