Sporturi

Care este greutatea ideală în funcţie de vîrstă şi înălţime

O greutate normală te ajută să fii sănătoasă şi să te protejezi de bol. Vezi câte kilograme ar trebui să ai, în funcţie de vârstă....
10.12.2015 | 09:57
Care este greutatea ideala in functie de virsta si inaltime
ADVERTISEMENT

O greutate normală te ajută să fii sănătoasă şi să te protejezi de bol. Vezi câte kilograme ar trebui să ai, în funcţie de vârstă.

Trebuie să ştii că greutatea ideală depinde de la o persoană la alta. Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, rişti fie să te mulţumeşti că ai cîteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbeşti exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com.

ADVERTISEMENT

Dacă ai mai puţine kilograme decât ar trebui, mergi la medic şi vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poţi încerca să îţi îmbogăţeşti dieta cu nutrienţi care te-ar putea ajuta să te îngraşi.

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai şi o sănătate bună. Pentru a rămâne aşa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe şi legume, şi să faci mişcare 30 de minute în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Dacă ai kilograme în plus, trebuie să iei unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală. Excesul de greutate creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, de accident vascular şi de diabet. În acest caz, mişcarea este foarte importantă şi ar trebui să a alimentaţie sănătoasă, bazată pe multe fructe şi legume.

Care este greutatea ideală în funcţie de vîrstă şi înălţime
Care este greutatea ideală în funcţie de vîrstă şi înălţime

Sursă: unica.ro