News

Care sunt cele mai mari salarii din România. Sumele imense pe care le câștigă câțiva privilegiați

06.04.2021 | 09:53
ADVERTISEMENT

România nu stă deloc bine la capitolul salarii când vine vorba de omul de rând, dar există și excepții. Câțiva directori adună sume amețitoare în fiecare lună.

Cele mai mari salarii din România sunt plătite de industrii precum editarea de produse software, comerţul produselor farmaceutice, alte activităţi sportive. şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Se remarcă faptul că pe lista obținută de Ziarul Financiar de la Inspecţia Muncii se găsește și categoria activităţi ale sindicatelor salariaţilor

ADVERTISEMENT

13 ani în Uniunea Europeană, dar leafa din România rămâne jenantă în comparație cu restul țărilor. În 12 state din cele 27 membre, angajatul câștigă peste 2000 de euro pe lună. Românul stă la coadă listei și îl depășește doar pe ”prietenul” bulgar. Și totuși există și salarii de 20.000 de euro pe lună în țara noastră.

Cele mai mari salarii din economie. Cât câștigă 10 directori din România

Zece români aveau salarii lu­nare nete cuprinse între 19.600 de euro şi 23.200 de euro până pe data de 23 februarie 2021. Cinci dintre aceștia câştigau un salariu net între 21.400 de euro şi 23.200 de euro, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Aici discutăm despre 10 salarii de peste 20.000 euro lunar net. Ar trebui să fie sala­riile unor CEO, din cele mai importante şi bine plătite industrii ale României – aşa cum sunt de exemplu industria IT, aici dez­vol­tarea de soft, dar şi industria farmaceutică“, a spus Raluca Pârvu, business ma­nager la BPI Group, companie de consul­tanţă în management şi resurse umane, potrivit Ziarul Financiar.

Cinci contracte de muncă se încadrează în acest interval de venituri

  • editarea altor produse software,
  • comerţul produselor farmaceutice,
  • alte activităţi spor­tive,
  • activităţi ale sindicatelor salariaţilor
  • activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.
ADVERTISEMENT

Salariul mediu din România. Suntem la coada listei din Uniunea Europeană.

În clasamentul din 2020, doar Bulgaria înregistra un salariu mediu net anual mai mic decât țara noastră. Cel mai bine se câștigă în Luxemburg și Danemarca.

Cetățenii celor 2 țări au venituri lunare de peste 3.000 de euro. Românii sunt pe locul 26 din 27, cu un venit de 670 de euro pe lună. Se câștigă cel mai mult în țările nordice.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din 12 țări au salarii de peste 2000 de euro pe lună. Vorbim aici de banii care rămân ”în mână”. Slovacii, cehii, grecii, slovenii, lituanienii au venituri mai mari decât românii.

ADVERTISEMENT