News

Care sunt riscurile dacă nu îți pui telefonul pe Mod Avion când urci la bordul unei aeronave

11.05.2019 | 15:19
Care sunt riscurile dacă nu îți pui telefonul pe Mod Avion când urci la bordul unei aeronave Sursă foto: hepta.ro

Unele reguli chiar sunt făcute pentru a fi respectate, cum ar fi cea legată de zbor și obligativitatea de a-ți pune telefonul pe Mod Avion atunci când urci la bordul unei aeronave. În cazul în care ați călătorit cu avionul, atunci sigur vi s-a spus că telefonul mobil trebuie trecut pe mod avion în timpul zborului, căci există efecte negative.

Riscurile dacă nu îți pui telefonul pe Mod Avion când urci la bordul unei aeronave

Mulți oameni cred că semnalul telefonului poate interfera cu sistemul electric și cu telecomunicațiile aeronavei, provocând un adevărat dezastru. Întâi de toate, pentru a nu aduce panică, trebuie menționat că nu au fost înregistrate cazuri în care un avion să se prăbușească din cauza telefoanelor unor pasageri. Întorcându-ne la subiect, ”mod avion” este operațiunea care dezactivează funcțiile wireless ale dispozitivelor pentru a se supune normelor aeriene. În cazul în care este disponibilă setarea, îți va apărea pe ecran o iconiță care anunță că au fost dezactivate servicii precum planul de date sau vocea, conexiunile wireless și conexiunea la navigatorul GPS.

În vremea noastră, aveț de-a face cu avioane cu echipamente extrem de performante la zbor ce pot rezista unor lucruri mult mai grave decât un simplu semnal. Singurul element care dă naștere unor probleme în astfel de situații este distanța dintre telefon și antenele de la sol. Mai clar, un telefon comunică în timpul deplasării cu mai multe antene, pentru a menține o conexiune constant. Cu toate acestea, din cauza distanței, terminalul va încerca să-și îmbunătățească semnalul, iar asta ar putea să îi deranjeze pe piloți ori pe controlorii de trafic. După spusele unor experți, sunetul pe care cei din urmă ar putea să îl audă în căști ar fi asemănător cu cel produs atunci când apropiați un telefon mobil de un difuzor. În cazul în care ar fi vorba despre o sută de telefoane la bord, ar putea deveni extrem de neplăcut.

Care sunt riscurile dacă nu îți pui telefonul pe Mod Avion când urci la bordul unei aeronave
De cum pășești în avion, ți se recomandă să îți treci avionul pe ”Mod Avion”
Sursă foto: quickmobile.ro

Semnalul telefonului mobil poate deranja piloții sau controlorii de trafic arian

Totodată, în timpul deplasării cu aeronava, mobilul ar schimba rapid antenele de la care primește semnal, lucru care ar putea afecta serviciile celor aflați la sol și, bineînțeles, ar duce la golirea rapidă a bateriei. În final, pe scurt, un telefon arpins în timpul zborului nu a adus niciodată la prăbușirea unui avion, însă regulile rămân în picioare pentru a vă garanta securitatea, astfel că este indicat să le respectați, căci nu e ideal să îi deranjați pe cei de care depind viețile a zeci, poate sute de oameni.