News

Carmen Dan, audiată la DNA. Surse: Ministrul de Interne ar da explicații în dosarul Tel Drum

30.05.2019 | 17:22
Carmen Dan audiata la DNA Surse Ministrul de Interne ar da explicatii in dosarul Tel Drum

Carmen Dan este audiată la DNA, instituție unde a fost adusă de șoferul personal. Ministrul de Interne a ajuns joi după-amiaza în fața procurorilor, iar conform G4MEDIA.RO, este prezentă ca martor în dosarul Tel Drum, unul din celelalte dosare pentru care Liviu Dragnea riscă ani grei de închisoare.

Carmen Dan, audiată la DNA, cel mai probabil în dosarul Tel Drum

Audierea lui Carmen Dan vine la nici 24 de ore după ce președintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut demisia pentru felul în care ministerul condus de dânsa a organizat alegerile din 26 mai și referendumul pentru justiție. Carmen Dan a ieșit aseară la ora 21 și i-a spus președintelui că nu va demisiona din funcție.

În urmă cu doi ani, în octombrie 2017, Romică Parpalea i-a denunțat la DNA pe Liviu Dragnea și Carmen Dan în dosarul Tel Drum. La vremea în care Tel Drum operaționaliza cele mai multe contracte de drumuri care ar fi păgubit nu doar județul Teleorman, Carmen Dan era prefectul județului din care provine fostul șef PSD, Liviu Dragnea.

Carmen Dan a fost prefectul județului Teleorman. Sursa foto: Știri de Turnu

Fostul șef PSD Teleorman, acuzații grave pentru actualul ministru de Interne

În cel mai sigur caz, Carmen Dan figurează ca martor în acest dosar, după denunțul făcut de fostul pesedist, Parpalea. Acesta a acuzat-o atunci în mod public că a băgat bani grei în buzunarele lui Dragnea în calitatea sa de prefect de Teleorman. Iată câteva dintre acuzațiile pentru care ministrul de Interne ar da acum declarații în fața procurorilor anticorupție:

”I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan și o să vedeți, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe. (…) Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman.

Dacă vă uitați pe declarațiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control, veți vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu și al dumneavoastră.

Pe acești oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din județul Teleorman pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu. Și atunci au făcut debandadă și fraude foarte mari în bugetul de stat”, a declarat fostul șef al PSD Teleorman acum 2 ani, scrie ziare.com.