Fotbal intern

Modernizarea stadionului Dinamo, din nou în impas: “Vom iniţia o acţiune în instanţă”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că ministerul va începe o acţiune în instanţă privind anularea asocierii dintre C.S. Dinamo Bucureşti, aflat în subordinea ministerului,...
12.07.2017 | 00:02
Modernizarea stadionului Dinamo din nou in impas Vom initia o actiune in instanta
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că ministerul va începe o acţiune în instanţă privind anularea asocierii dintre C.S. Dinamo Bucureşti, aflat în subordinea ministerului, şi A.C.S. FC Dinamo, condusă de Nicolae Badea. “Astăzi am avut o nouă întâlnire la MAI pe tema stadionului Dinamo. Dacă în urmă cu 30 de zile am sesizat DNA, zilele acestea vom iniţia şi o acţiune în instanţă. Îmi doresc ca arena să fie modernizată, iar acest obiectiv este unul prioritar pentru noi”, a scris Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, asocierea dintre C.S. Dinamo şi ACSFC Dinamo a produs pagube de peste patru milioane de euro pentru club, iar scopul asocierii a fost unul “exclusiv financiar, de interes privat”. Carmen Dan a precizat că raportul de control a fost trimis la DNA, iar în paralel juriştii ministerului vor acţiona şi în plan civil, “pentru a rupe această situaţie păguboasă pentru C.S. Dinamo şi pentru Ministerul Afacerilor Interne”.

ADVERTISEMENT

“Dacă timp de 15 ani responsabilii din acest minister au acceptat o situaţia confuză, în care patrimoniul statului să fie la dispoziţia şi în beneficiul unui grup restrâns de persoane, acum a venit momentul să scoatem adevărul la lumină. Am crezut că demersul de predare a stadionului Dinamo către Compania Naţională de Investiţii, în vederea modernizării sale va fi unul firesc. Nu a fost aşa, de aceea am demarat o serie de verificări pentru clarificarea situaţiei”, susţinea Dan, conform news.ro.

Din concluziile raportului reiese că MAI ar urma să iniţieze o nouă HG pentru retragerea bunurilor atribuite Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea sa. ”Analizarea la nivelul Colegiului MAI a situaţiei prezentate şi a oportunităţii promovării unui proiect de Hotărâre de Guvern, prin care să se dispună retragerea atribuirii către CS Dinamo Bucureşti a bunurilor prevăzute în Anexa 2 la HG 1086/2000, modificată prin HG 207/2002, urmând a fi evaluate şi următoarele riscuri ce pot fi generate de asocierea cu ACSFC Dinamo Bucureşti”, se arată în raportul redactat de Corpul de control al ministrului.Stadionul Dinamo este una dintre cele patru arene aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul. În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

ADVERTISEMENT
Tags: