Sporturi

Caroline Wozniacki a dezvăluit că a fost diagnosticată de curând cu o boală autoimună

25.10.2018 | 20:45
Caroline Wozniacki a dezvăluit că a fost diagnosticată de curând cu o boală autoimună

Caroline Wozniacki a dezvăluit că a fost diagnosticată de curând cu o boală autoimună. Caroline Wozniacki, campioana en-titre de la Turneul Campioanelor, a fost eliminată joi de către Elina Svitolina, asta după ce începuse meciul foarte bine şi câştigase primul set al ultimei confruntări din grupe, scor 7-5, 5-7, 3-6. Daneza a câştigat un singur meci anul acesta la Singapore, şi acela foarte greu, cu Petra Kvitova, scor 7-5, 3-6, 6-2. În rest, ea a pierdut în primul meci cu cehoaica Pliskova, scor 2-6, 4-6.

La conferinţa de presă de după meci, daneza i-a şocat pe jurnaliştii prezenţi mărturisind că are probleme serioase de sănătate şi suferă de o boală autoimună, de artrită reumatoidă . “A fost un şoc la început, pentru că totul a venit din senin. Dar asta e, trebuie să fiu pozitivă şi să mă lupt cu această boală, pentru că există întodeauna metode pentru a te simţi mai bine. Am fost la unul dintre cei mai buni doctori din domeniu şi am început tratamentul. Din fericire, există lucruri grozave care pot fi făcute în prezent.”, a declarat Wozniacki, care a primit vestea bolii după ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Caroline Wozniacki a declarat la Singapore că suferă de o boală autoimună

Se pare că suferinţa danezei în vârstă de 28 de ani a început încă după Wimbledon, când s-a trezit într-o dimineaţă şi nu a mai putut ridica mâna. “Sunt zile în care te trezeşti şi nu te poţi da jos din pat, dar şi zile în care te simţi bine, ca şi cum n-ai avea nimic. Sunt fericită că sezonul s-a încheiat şi pot să-mi fac un plan pentru viitor. Sunt oameni la care boala intră în remisie. Medicina din zilele noastre e uimitoare şi nu sunt îngrijorată”, a concluzionat ea.

Anul acesta, Caroline Wozniacki a câştigat primul trofeu de Grand Slam din carieră, la Australian Open, după o finală disputată cu Simona Halep. Totuşi, Wozniacki, chiar dacă va pierde multe puncte în clasament prin prisma eliminării din grupe la Turneul Campioanelor, are şanse mari să rămână pe locul 3. Ar cădea pe 4 doar dacă Osaka ar ajunge în finală la Singapore.

Tags: