Fotbal international

Carvajal, cel mai bun fundaş dreapta din istoria lui Real Madrid? Se luptă cu nume mari!

Dani Carvajal şi-a prelungit în această săptămână contractul cu Real Madrid până în 2022, fiind deja unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta din istoria echipei Los Blancos. Totul a...
Autor: Tibi Demeter | 20.09.2017 | 12:31
Carvajal, cel mai bun fundaş dreapta din istoria lui Real Madrid? Se luptă cu nume mari!

Dani Carvajal şi-a prelungit în această săptămână contractul cu Real Madrid până în 2022, fiind deja unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta din istoria echipei Los Blancos. Totul a început pe 12 mai, 2014, în momentul în care Dani Carvajal a pus alaături de Alfredo di Stefano, preşedintele de onoare al clubului, prima piatră la construcţia bazei de pregătire de la Valdebebas, locul unde se antrenează jucătorii lui Real Madrid.

Fotbalistul de 25 de ani are în palmares deja trei trofee ale Ligii Campionilor cu Real Madrid şi un titlu de campion al Spaniei, performanţe care îi permit să intre în cursa pentru cel mai bun fundaş dreapta din istoria clubului. Internaţionalul spaniol are toate calităţile pe care ar trebui să le deţină un jucător pe poziţia lui: viteză, anticipaţie bună, agresivitate, calităţi ofensive, dar şi o disciplină tactică impecabilă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Carvajal pe o listă cu Panucci, Chendo, Sergio Ramos sau Michel Salgado

În perioada de glorie a celor de la Real Madrid, patru jucători diferiţi au evoluat în banda dreaptă a defensivei care a contribuit la cele cinci Cupe ale Campionilor câştigate între 1955 şi 1960. Rafael Lesmes, Torres, Angel Atienza şi Marquitos, în două rânduri, au ocupat această poziţie în echipă. Vicente Miera şi Antonio Calpe au jucat şi ei pe postul de fundaşi dreapta în 1966, an în care Real a câştigat al şaselea trofeu.

Christian Pannuci a fost fundaşul dreapta titular la succesul din 1998, în timp ce Michel Salgado a fost om de bază la victoriile din 2000 şi 2002, înainte ca Sergio Ramos să ajungă la Real Madrid şi să evolueze în primele sezoane pe poziţia de fundaş dreapta, fiind urmat de Alvaro Arbeloa, dar marele succes a venit în momentul în care Dani Carvajal s-a întors la Real Madrid, după un sezon în Bundesliga la Bayern Leverkusen.

Chendo, 16 ani în tricoul lui Real Madrid

Totuşi, unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta din istoria echipei Los Blancos, nu a câştigat cel mai important trofeu la nivelul echipelor de club, dar a adunat 16 sezoane în tricoul formaţiei din capitală. Chendo a fost omul care între 1982 şi 1998 a dominat banda dreaptă a echipei, perioadă în care a strâns şapte titluri în Spania, trei trofee Copa del Rey, de două ori Cupa UEFA şi de cinci ori Super Cupa Spaniei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!