News

Cât de periculoasă este MENTA pentru bărbaţi. Acum că ştii, o mai consumi?

Menta este o plantă consumată pe întregul glob. Aceasta este folosită în diferite preparate, ceaiuri şi uleiuri esenţiale. Însă cât de periculoasă este menta pentru bărbaţi? Ce efect are...
07.06.2017 | 10:34
Cat de periculoasa este MENTA pentru barbati Acum ca stii o mai consumi

Menta este o plantă consumată pe întregul glob. Aceasta este folosită în diferite preparate, ceaiuri şi uleiuri esenţiale. Însă cât de periculoasă este menta pentru bărbaţi? Ce efect are menta asupra nivelului testosteronului? Testosteronul este un hormon esenţial prezent în organismul masculin, care joacă un rol vital în viaţa intimă a bărbaţilor.

Dacă un bărbat are un nivel scăzut al testosteronului, atunci funcţia sa erectilă poate fi compromisă. O şcoală de medicină din Turcia a realizat un studiu pentru a determina cum afectează consumul de mentă nivelul de testosteron din organism. După finalizarea studiului, cercetătorii au constatat că ingredientele active regăsite în mentă au crescut cantitatea hormonului luteinizant şi hormonului de stimulare a foliculului, însă cantitatea totală de testosteron din organism a scăzut semnificativ. Astfel, s-a ajuns la concluzia că menta poate scădea nivelul seric al testosteronului din organism, ceea ce poate duce la disfuncţii sexuale, cum ar fi disfuncţia erectilă.

Citeşte mai multe pe realitatea.net