News

Catedrala Notre Dame din Paris, în flăcări! Ce se întâmplă acum la fața locului FOTO

16.04.2019 | 11:07
Catedrala Notre Dame, în flăcări!

Imagini de necrezut! Catedrala Notre Dame în flăcări. Înnregistrările arată că un incendiu mare a cuprins partea exterioară a catedralei. Flăcările au acoperit deja cele două turnuri din jurul clopotniței. Ofițeri de pompieri se află acum la fața locului. Purtătorul de cuvânt al primăriei a declarat pe o rețea de socializare că zona a fost lichidată.

UPDATE: Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după opt ore de luptă cu flăcările mistuitoare. Originea focului nu a fost stabilită, dar oficialii susțin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. În urma evenimentului, una dintre turle și acoperișul au fost lăsate ”fără viață”.

A fost deschisă o anchetă care privilegiază ipoteza unui accident. După ce luni, 15 aprilie, francezii au trecut prin șocul unor imagini apocaliptice, marți, au început să reflecteze la ceea ce s-a întâmplat.

Catedrala Notre Dame, curpinsă de flăcări!

Funcționarii de la Paris au declarat că focul ar putea fi legat de lucrările de renovare efectuate la catedrală. Totul se epetrece după ce după ce biserica Sfântului Sulpice din Franța, folosită în filmele lui Thriller “Dan Da Vinci Code” a lui Dan Brown, a luat foc în martie. e pare că pomprierii au reușit să aducă focul sub control. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Parizienii au fost martorii flăcărilor care au înghițit de-a dreptul clădirea istorică. Fumul și focul pot fi văzute trecând de la vârful catedralei iconice. Focul pare să fie substanțial. Fumul și focul pot fi văzute trecând de la vârful catedralei iconice. Focul pare să fie substanțial

Catedrala Notre Dame

Construcția clădirii a început în anul 1163 și este un lăcaș dedicat sfântului diacon Ștefan. Episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul. În total, construcțiile locului au fost din 1163 până în 1345. Fațada catedralei Notre Dame este dentalată, iar cele două turnuri patrulatere radiază mult echilibru și au fiecare câte 69 de metri. Intrarea în lăcaș se face prin trei porți ornamentate mult. Acestea evocă simbolurile stilului gotic târziu. Impresia spațială în interiorul bisericii este copleșitoare, zidurile ei se înalță pe trei rânduri de coloane. De proporții impozante, 130 m lungime, 45 m lățime, 35 m înălțime, unde încap până la 10.000 de persoane. Nava principală este împodobită cu statui și picturi. Napoleon a fost încoronat aici pe data de 2 decembrie 1804.