Fotbal international

Câţi bani a câştigat FCSB în sezonul trecut din Europa League! Cum a premiat-o UEFA

25.10.2018 | 18:00
Câţi bani a câştigat FCSB în sezonul trecut din Europa League

FCSB a ajuns în sezonul trecut până în 16-imile de finală din Europa League, iar UEFA a anunţat câţi bani a câştigat vicecampioana României pentru performanţa reuşită. Formaţia antrenată de Nicolae Dică a fost eliminată de Lazio în primăvara europeană, însă a primit un plus financiar consistent din partea forului european.

Vicecampioana României a câştigat 2.600.000 de euro pentru participarea în grupele Europa League, la care s-a adăugat 1.644.000 de euro pentru performanţele obţinute în Grupa G. FCSB a obţinut trei victorii, o remiză şi a pierdut două meciuri, terminând pe locul doi în grupă. Lazio, echipa care i-a eliminat pe jucătorii lui Nicolae Dică, a câştigat 17.250.000 de euro pentru participarea şi performanţele obţinute în sezonul trecut din Europa League. Italienii s-au oprit în sferturile de finală, unde au fost eliminaţi de Red Bull Salzburg.

Câţi bani a câştigat FCSB în sezonul trecut din Europa League

Din market pool, FCSB a câştigat 2.138.707 de euro, la care s-a mai adăugat 500.000 de euro pentru calificarea în 16-imile de finală ale UEL. În aceste condiţii, vicecampioana României a câştigat 6.882.707 de euro în sezonul trecut din Europa League. Pe lângă suma câştigată pentru participarea şi performanţele din Europa League, FCSB a mai obţinut bani şi pentru cele patru meciuri jucate în preliminariile Ligii Campionilor. În aceste condiţii, vicecampioana României a câştigat alte 3.000.000 de euro pentru prestaţiile din UEFA Champions League.

Atletico Madrid, formaţia care a câştigat trofeul Europa League în sezonul trecut, a primit puţin peste 16 milioane de euro, însă formaţia din capitala Spaniei a jucat în a doua competiţie europeană doar din faza 16-imilor, după ce a terminat pe locul trei în Grupa C din Liga Campionilor. Arsenal, semifinalistă în Europa League, este formaţia care a câştigat cei mai mulţi bani, “tunarii” primind 37.779.000 de euro pentru performanţa reuşită.

Câţi bani a câştigat FCSB în sezonul trecut din Europa League, unde a ajuns până în 16-imile de finală
Câţi bani a câştigat FCSB în sezonul trecut din Europa League, unde a ajuns până în 16-imile de finală