Sporturi

Câţi bani a câştigat Simona Halep la Australian Open 2019

21.01.2019 | 12:39
Cati bani a castigat Simona Halep la Australian Open 2019

Câţi bani a câştigat Simona Halep la Australian Open 2019. Liderul mondial din WTA, Simona Halep, încă lider mondial în clasamentul WTA, a fost eliminată în faza optimilor de finală la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, fiind învinsă de către Serena Williams, scor 1-6, 4-6, 6-4, la capătului unui meci care a durat aproape două ore de joc. Vezi aici toate ştirile despre Simona Halep – Serena Williams, LIVE BLOG imagini si informatii în timp real despre marele meci de la Melbourne!

Românca din fruntea clasamentului mondial a trecut în Australia de Kaia Kanepi în primul tur, Sofia Kenin în turul secund şi Venus Williams în turul al treilea, ea fiind eliminată în optimile de finală. Simona va încasa la Melbourne nu mai puţin aproximativ 367.000 de euro. La Sydney, primul turneu al anului pentru Simona Halep, sportiva noastră în vârstă de 27 de ani a câştigat 12.477 de dolari.

Câţi bani încasează liderul mondial din WTA după primul Grand Slam din 2019

Pentru Simona Halep urmează o perioadă de repaos, timp în care îşi va pune la punct echipa pentru următoarele evenimente din sezonul competiţional. La Australian Open, chiar înainte de meciul cu Serena Williams, românca s-a pregătit în compania tehnicianului belgian, Thierry Van Cleemput, care a renunţat de curând la a-l mai pregăti pe David Goffin. La primul turneu de Grand Slam al anului, sportiva noastră în vârstă de 27 de ani a fost pregătită şi susţinută şi de Darren Cahill, dar s-a sfătuit și cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

Mai apoi se va îndrepta alături de echipa de Fed Cup a României către Cehia, Ostrava, acolo unde va evolua împotriva echipei de Fed Cup a Cehiei în Grupa Mondială 1. După acest eveniment, Simona va face deplasarea la Doha şi Dubai pentru două turnee legate, fără pauză.