Sporturi

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în optimile de finală la WTA Dubai 2019

19.02.2019 | 15:28
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in optimile de finala la WTA Dubai 2019

Câţi bani a câştigat Simona Halep după vcitoria cu Bouchard de la WTA Dubai 2019. Simona Halep, ocupanta locului doi WTA, continuă seria victoriilor în circuit, chiar şi fără un antrenor în echipă. După finala disputată la Doha cu belgianca Elise Mertens, Simona Halep îşi continuă drumul foarte bun şi se califică în optimile de finală la turneul din Dubai, de categorie Premier 5, cu premii totale în valoare de 2,828,000 de dolari. Competiţia din Emiratele Arabe Unite se desfăşoară în perioada 17-23 februarie.

După un prim tur liber, Simona a trecut în minimul de seturi de adversara ei din turul secund, Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, scor 7-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 44 de minute de joc. În continuare, în optimile de finală ale turneului din Dubai, fostul lider mondial din WTA o va întâlni pe câştigătoarea meciului care se va disputa între Lin Zhu şi Lesia Tsurenko, meci care va începe la Doha în jurul orei 14.00, ora României. Simona Halep s-a impus la turneul din Dubai în 2015, după o finală disputată cu Pliskova.

Câţi bani încasează Simona Halep după victoria cu Bouchard de la Dubai

Pentru victoria obţinută în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, Simona Halep va primi la Doha 29,695 de dolari şi 105 puncte WTA. Jucătoarea de tenis din Constanţa poate profita şi totodată câştiga teren în clasamentul mondial la turneul de la Dubai. Fostul lider mondial din WTA, Simona se poate apropia de liderul mondial, Naomi Osaka, asta în condiţiile în care Simona a absentat la ultimele două ediţii ale turneului organizat în Emiratele Arabe Unite, neavând presiunea punctelor de apărat.

Sportiva noastră a declarat la turneul de la Doha că urmăreşte să redevină lider mondial în circuitul feminin de tenis. “Nu contează acum clasamentul. Joc doar pentru a câștiga fiecare meci. Acum sunt pe 2, voi lupta pentru a reveni pe primul loc în lume. A fost un sentiment minunat să câștigăm împotriva celei mai bune echipe din lume. Avem o echipă grozavă, suntem foarte apropiate. E o plăcere să joci și un sentiment grozav să câștig pentru țara mea”, a declarat Simona Halep la Doha.

Tags: