Fotbal international

Câți bani a donat Tătărușanu pentru continuarea căutărilor lui Sala. Mbappe e lider cu 30.000 de euro!

27.01.2019 | 22:27
Cati bani a donat Tatarusanu pentru continuarea cautarilor lui Sala Mbappe e lider cu 30000 de euro

Aproximativ 5.000 de persoane au donat până acum bani pe platforma GoFundMe în fondul pentru continuarea căutărilor lui Emiliano Sala. Printre donatori îl regăsim și pe Ciprian Tătărușanu, fostul coleg al lui Sala de la Nantes.

Tătărușanu a donat suma de 500 de euro, la fel ca mulți alți fotbaliști din Ligue 1. Cea mai mare sumă donat îi aparține starului de la PSG Kylian Mbappe, care a trimis în acel cont nu mai puțin de 30.000 de euro. Gundogan și Koscielny s-au implicat la rândul lor în această campanie, donând împreună suma de 5.000 de euro.

Câți bani a donat Tătărușanu pentru continuarea căutărilor lui Sala

Grație celor peste 300.000 de euro strânși din donații, căutările pentru găsirea avionului în care se aflau pilotul și Emiliano Sala vor fi reluate.

Suma donata de Ciprian Tatarusanu
Suma donata de Ciprian Tatarusanu

Sala, argentinianul școlit în Franța

Emiliano Sala s-a născut în Argentina, dar în 2010, la vârsta de 20 de ani, s-a mutat în Europa, atunci când a semnat cu Academia lui Gironinds Bordeaux. Și-a petrecut cinci sezoane la Bordeaux, în multe momente fiind împrumutat la echipe din Ligue 2, acolo unde s-a descurcat excelent și a marcat pe bandă rulantă.

Nantes l-a cumpărat în 2015 cu numai un milion de euro. „Canarii” i-au oferit lui Sala mult mai multe șanse decât acesta avusese la Bordeaux. A devenit om de bază pentru Nantes în ultimii ani, iar actuala stagiune a fost cea mai bună din cariera sa.

Sala era cel mai bun marcator al echipei, în momentul în care Cardiff a ajuns la un acord cu Nantes pentru transferul său. A fost cel mai scump transfer din istoria clubului galez, care a plătit nu mai puțin de 17 milioane de euro pentru el.

După dispariția sa însă, Cardiff a anulat plata și solicită despăgubiri din partea firmei de asigurări implicată în contract. , dar și a companiei aeriene care a produs aeronava.