News

Câți bani câștigă Cristiano Ronaldo din afara fotbalului! Suma este colosală!

05.01.2019 | 19:13
Cati bani castiga Cristiano Ronaldo din afara fotbalului Suma este colosala
Câți bani câștigă Cristiano Ronaldo din afara fotbalului. Contracte colosale, dar și acordul pe bani mult mai puțini pentru starul lui Juventus

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, cu un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro pe an oferit de Juventus Torino. Dar pentru portughezul care va împlini 34 de ani peste o lună, contractele de publicitate asigură venituri chiar mari. Câți bani câștigă Cristiano Ronaldo din afara fotbalului! Englezii de la Mirror au pus pe hârtie toate contractele super starului din Serie A și au tras concluzia: venitul este colosal.

Cristiano și-a gestionat imaginea cu mare atenție, dar nu s-a sfiit să accepte și contracte cât se poate de surprinzătoare. De departe, însă, cea mai însemnată lovitură financiară pe care a dat-o CR7 este înțelegerea cu Nike. Producătorul american de echipament sportiv i-a propus lui Ronaldo un contract pe viață! Doar Michael Jordan și LeBron James au mai avut acest privilegiu.

Câți bani câștigă Cristiano Ronaldo din afara fotbalului. Aproape un miliard de euro din contractul pe viață de cu Nike

Iar partea financiară a acordului este una halucinantă. Nu mai puțin de 872 milioane de euro este suma totală pe care Ronaldo o va încasa de la Nike, firmă care îl reprezintă încă din 2003. Actul a fost semnat în 2016 și rămâne valabil inclusiv după retragerea fotbalistului, indiferent de activitatea pe care o va alege pentru viitor. Alte nu mai puțin de 30 de contracte de sponsorizare are Ronaldo semnate.

O altă colaborare mai veche a lui Ronaldo este cu firma de carburanți Castrol, care datează din 2009. Primul contract semnat a fost în valoare de nu mai puțin de 8 milioane de euro pe an. Acordul a fost înnoit din doi în doi ani, dar nu se cunoaște exact ultima sumă pe care cei de la Castrol au fost de acord să o plătească. Dar cu siguranță nu a scăzut sub cele 8 milioane de euro stabilite inițial.

Un alt contract important pentru Ronaldo este cel cu EA Sports. Portughezul apare pe copertele ultimelor două ediții a FIFA, dar suma nu a fost anunțată. Cert este că portughezul întrerupe o perioade de dominație pentru Leo Messi, care a avut nu mai puțin de patru apariții consecutive ca imagine reprezentativă a popularului joc realizat de EA Sports.

Un alt contract absolut incredibil pe care a reușit Cristiano Ronaldo să îl obțină a fost cel cu ZTE, o companie de telecomunicații din China. În 2017, portughezul accepta să apară în câteva clipuri de promovare ale celor de la ZTE. Pentru colaboarea de un an, atacantul lusitan a primit aproximativ 4,5 milioane de euro. Chinezii au întrerupt, apoi, colaborarea, pe care nu au considerat-o tocmai profitabilă. Dar Ronaldo a acceptat să se vândă și pe mult mai puțin, în alte situații.

Ronaldo s-a vândut și mult mai ieftin! A luat doar 312.000 de euro de la American Tourister

În 2010, Cristiano Ronaldo a devenit imaginea celor de la Emporio Armani. A semnat un contract pe patru ani, în care încasa o sumă totală de patru milioane de euro. După cei patru ani de contract, înțelegerea nu a mai fost înnoită. Asta mai ales pentru că Ronaldo decisese să își facă propria firmă de lenjerie intimă. Un alt contract surprinzător a fost cel cu Herbalife, semnat în 2013, care a durat nu mai puțin de 5 ani. Iar Ronaldo a încasat în urma lui mai puțin de 500.000 de euro pe an.

În jurul a un milion de euro pe an a încasat Cristiano Ronaldo din cei doi ani de contract cu Panzeer Glass, iar înțelegerea cu producătorul de șampon Clear a fost pentru puțin peste 1,5 milioane de euro pe an. Alte contracte surprinzătoare semnate de Ronaldo au fost cu American Tourister, 350.000 de euro pe an, KFC Arabia, 700.000 de euro pe an, sau Egyptian Steel, suma din acest contract fiind nespecificată.