Caz şocant la Spitalul Bacău. Un copil a fost LEGAT cu un ham de pat. Vezi EXPLICAŢIA ULUITOARE a medicilor

Un copilaş internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău a fost legat cu un ham de pat. Cadrele medicale au avut o explicaţie uluitoare. L-au legat pe micuţ ca să...
05.01.2014 | 09:12
Caz socant la Spitalul Bacau Un copil a fost LEGAT cu un ham de pat Vezi EXPLICATIA ULUITOARE a medicilor

Un copilaş internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău a fost legat cu un ham de pat. Cadrele medicale au avut o explicaţie uluitoare. L-au legat pe micuţ ca să nu se rănească. Reprezentanţii spitalului spun că au personal insuficient care nu-i poate supraveghea pe copii, informează România TV. Ministerul Sănătăţii a cerut Consiliului Judeţean Bacău să declanşeze o anchetă la spital.
Imaginile dure i-au şocat pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Însă nu doar imaginile au fost surprinzătoare, ci şi declaraţiile personalului medical. Angajaţii Secţiei de Pediatrie ai Spitalului din Bacău au spus că eu recurs la această metodă deoarece sunt prea puţini şi nu pot avea grijă de toţi pacienţii.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la faţa locului, MS cerând ca ancheta să vizeze atât cazul copilului legat de pat, cât şi condiţiile improprii din spitalul respectiv, prezentate în imagini.

Directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Aurelia Ţaga, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că va declanşa o anchetă internă la nivelul spitalului pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul, situaţia în care se apelează la o astfel de metodă fiind considerată una de “extremă urgenţă”.

“Copilul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută. I-a fost schimbat de mai multe ori tratametul, în prezent boala fiind în involuţie”, a spus directorul medical.

Potrivit aceleiaşi surse, copilul, în vârstă de un an şi jumătate, a fost internat pe sectorul de Sugari, însă fără aparţinători, mama sa fiind internată în Secţia de TBC a spitalului.

“În aceste condiţii, s-a apelat la un dispozitiv din comerţ, special pentru copii de vârstă mică, prin care acesta a fost legat de pătuţ, însă care îi oferea libertatea de mişcare. S-a apelat la această metodă pentru a preveni accidentarea la cap sau la membre a băieţelului. Situaţia în care se apelează la astfel de metode este una de extremă urgenţă atunci când personalul medical este ocupat cu alţi copii în administrarea medicaţiei sau alimentaţiei”, a declarat Aurelia Ţaga.

Conform acesteia, conducerea spitalului va declanşa o anchetă pentru a vedea pe ce perioadă a fost legat copilul de pat.

“Eu nu permit şi nu sunt de acord cu asemenea practici, deşi, aşa cum am mai spus, în situaţii de extremă urgentă, sunt permise de regulamentul de funcţionare a spitalului”, a spus Ţaga, adăugând că personalul necesar desfăşurării activităţii în sectorul respectiv este insuficient.

Sorin Bârlădeanu, director în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bacău, a declarat că băieţelul a fost adus la spital de către mama sa, care nu a putut sta alături de copil întrucât şi ea era bolnavă şi a fost nevoie să fie internată într-o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

“Am luat legătura cu directorul medical al spitalului pentru a face o primă evaluare a cazului. Am identificat copilul şi am luat date despre siguranţa acestuia şi am constatat că, atunci când nu putea fi supravegheat şi când persoanele care trebuiau să-l îngrijească aveau alte lucruri de făcut, era legat de pat pe perioade scurte de timp. Mi s-a spus că acest lucru se făcea pentru siguranţa copilului. Când am ajuns noi acolo, copilul nu era legat. Acum o voi vizita pe mama copilului, iar apoi vom face o evaluare socială la domiciliul familiei copilului”, a spus Sorin Bârlădeanu.

Din păcate acest caz nu este singular în România. Anul trecut la Spitalul din Buzău mai mulţi copii au fost găsiţi legaţi de pat în Secţia de Pediatrie. Şi personalul medical de la acest spital a avut aceeaşi scuză: sunt prea puţini angajaţi şi nu pot avea grijă de toţi pacienţii.

sursa: romaniatv.net

Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
RUSIA a fost ATACATĂ! Prăpăd la 4.000 km de graniţă. Ucraina, lovitură fără...
RUSIA a fost ATACATĂ! Prăpăd la 4.000 km de graniţă. Ucraina, lovitură fără precedent
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!