News

Ce a spus Laura Codruța Kovesi după ce a votat la alegerile europarlamentare și la referendum: ”Am venit să votez pentru justiție”

26.05.2019 | 08:44
Ce a spus Laura Codruta Kovesi dupa ce a votat la alegerile europarlamentare si la referendum Am venit sa votez pentru justitie

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a votat în această dimineață la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. Fostul procuror general al României demis de Tudorel Toader a spus că a votat pentru justiție. Kovesi și-a exprimat voința la o școală din Capitală.

Laura Codruța Kovesi, vot pentru justiție

Kovesi a făcut și câteva declarații după ce a votat la o oră după deschiderea urnelor, în jurul orei 8. În fiecare an am fost la vot, Am venit să votez pentru justiție și cinste. Nu a vrut să dea alte declarații sau să vorbească despre candidatura la șefia Parlamentului European”, a spus Laura Codruța Kovesi după ce a pus ștampilele de vot pe buletine.

România își alege astăzi reprezentanții în Parlamentul European. Urnele se vor închide la ora 21:00. 32 de locuri are țara noastră în Parlamentul European, conform algoritmului stabilit pentru fiecare țară. Ministerul de Interne a declarat la ora 8 și 30 de minute că nu au existat incidente.

Kovesi a votat la europarlamentare, dar și la referendum. Sursa foto: Digi 24

Precizări de la MAI în ziua votului

De asemenea, MAI a transmis românilor că nu pot vota la o altă secție în afară de cea în care sunt arondați, asta dacă se află în localitatea de domiciliu. Dacă se află în altă localitate, românii vor putea vota pe listele suplimentare. Președintele secției de vot este responsabil pentru buna desfășurare a votului la secția sa.

Nicio altă persoană nu are voie să staționeze în zona de votare mai mult decât timpul necesar pentru a vota. Oamenii nu au voie să stea în cabina de vot foarte mult timp. Dacă, din motive medicale, alegătorul nu poate să voteze singur, are voie să cheme ajutor în cabina de vot, însă acesta nu poate fi vreunul din membrii secției de votare.

La nivelul MAI au fost mobilizați peste 50.000 de angajați pentru desfășurarea fără incidente a votului. Peste 37.000 de polițiști, jandarmi și pompieri păzesc secțiile de vot.