News

Ce avere a strâns de-a lungul vieții sale Ion Iliescu. Fostul președinte nu stă deloc rău la acest capitol

02.04.2019 | 13:45
Averea impresionantă strânsă de Ion Iliescu

Ion Iliescu a strâns de-a lungul vieții sale o avere cu adevărat impresionantă. A fost președinte al României vreme de două mandate și a ocupat o funcție de ministru pe timpul regimului comunist. Venit din Partidul Comunist odată cu Revoluția din 1989, Iliescu a devenit președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, prima structură politică a României democrate.

Ce avere are fostul președinte Ion Iliescu

Potrivit declarației de avere întocmite în 2018, Ion Iliescu deține un apartament în Capitală, cumpărat în 1996. De asemenea, fostul președinte al României a mai declarat următoarele venituri: circa 54 000 lei indemnizație de senator, circa 55 000 lei indemnizație de fost președinte, 33 000 lei pensie, dar și 8 400 lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice.

În schimb, în declarația sa de avere din 2017 figurau 16 tablouri, opere ale unor pictori români, mici obiecte de artă pe care Iliescu le-a achiziționat înainte și după 1989, dar și un autoturism Volkswagen din 2004. Aceste bunuri nu se mai regăsesc în actuala declarație de avere.

Fostul președinte Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital
Fostul președinte Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital. Fostul președinte a fost operat la inimă

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a ajuns de urgență la secția de terapie intensivă a Institutului pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias. În urma afecțiunilor cardiace de care suferă, Iliescu a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, însă acum starea sa este stabilă.

În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun” , au declarat reprezentanții spitalului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Din partea PSD, secretarul general Codrin Ștefănescu a oferit prima reacție pe marginea acestui subiect. „ Am aflat de la medici, azi dimineaţă, că totul a decurs bine şi nu sunt probleme. De fapt, se anticipa, pentru că la C.C. Iliescu sunt nişte specialişti foarte buni în astfel de intervenţii chirurgicale. Aşteptăm un răspuns mai detaliat în jur de ora 14.00-14.30 şi sperăm să şi vorbim la telefon cu preşedintele Iliescu în această după-amiază. Nu am vorbit aseară. Nu am putut să dau de dânsul. Când am aflat, era deja în drum, în Salvare, dinspre Elias spre C. C. Iliescu, împreună cu soţia şi aghiotantul“.

Noi vorbim destul de des. O dată pe săptămână. Îl sun, vorbesc şi cu doamna Nina Iliescu. Şi eu, şi Liviu Dragnea sunăm destul de des. Chiar primim sfaturi şi de foarte multe ori este un foarte atent analist şi urmăreşte toate posturile de televiziune. Este, aşa, prins în jocul acesta politic şi de foarte multe ori ne-a dat şi sugestii foarte bune. Ultima oară când am vorbit nu avea această problemă. Se pare că a răcit undeva în weekend” , a mai spus Codrin Ștefănescu.