News

Ce avere are Teodor Meleșcanu! Este unul dintre cei mai bogați politiceni

28.05.2019 | 15:51
Ce avere are Teodor Meleșcanu

Ce avere are Teodor Meleșcanu, ministrul Externelor și unul dintre personajele cele mai des menționate de românii din diaspora care au stat la cozi interminabile pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție din data de 26 mai!

Ce avere are Teodor Meleșcanu, ministrul Externelor

Teodor Meleșcanu, în vârstă de 77 de ani, este unul dintre cei mai bogați politicieni români. Chiar dacă este bugetar de zeci de ani, Teodor Meleșcanu a reușit să strângă o avere impresionabilă.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în anul 2018, Teodor Meleşcanu deţine un apartament de 127 de metri pătraţi din Bucureşti, potrivit Stirile KanalD. În schimb, soţia sa, Viki, expert în ministerul Economiei, a moştenit o pădure de 4,5 hectare şi un teren, fiind şi proprietara unei vile de 586 de metri pătraţi din Chiajna, în care locuieşte alături de ministrul de Externe.

Ce avere are Teodor Meleșcanu
Ce avere are Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu a câștigat anul trecut 368 de mii de euro

Meleșcanu mai deţine 5 ceasuri elveţiene, estimate la 11.500 de euro, iar în conturi are 85.300 de lei. Pentru funcția de ministru, acesta a încasat 223.782 de lei. Pe lângă această sumă, în conturile sale au mai intrat  57.000 de lei, venituri din salariul de profesor, şi 87.600 de lei ca pensionar MAE. În total, Meleşcanu a câştigat 368.382 de lei într-un an, adică 30.698 de lei (aproximativ 6.600 de euro) pe lună. Teodor Meleșcanu este la a doua căsătorie, după ce Felicia Meleșcanu a murit, în 2004, în urma unui infarct.

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, față de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauza cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunțat că a dispus o anchetă în țările unde au existat astfel de probleme la secțiile de votare.

„Doresc să-mi exprim regretul și să cer scuze tuturor românilor din Diaspora care nu au putut să-și exercite dreptul de vot sau care au fost obligați să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creșterea numărului secțiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfășurat în condiții bune sau satisfăcătoare.

În consecință, am dispus o anchetă în țările în care s-au semnalat situații regretabile, pentru a stabili cauzele și măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, a transmis Teodor Meleșcanu, luni, printr-un comunicat de presă.

Tags: