Fotbal international

Cât de mult contează pentru Cristiano Ronaldo eliminarea din Champions League! Ce a pierdut pe plan personal

17.04.2019 | 12:57
Cat de mult conteaza pentru Cristiano Ronaldo eliminarea din Champions League Ce a pierdut pe plan personal

Finalul de meci de la Torino, cu Ajax eliminând pe Juventus chiar la ea acasă, a scos în lumina camerelor o față tristă, aproape descompusă a starului portughez Cristiano Ronaldo. Acesta a plecat extrem de abătut, cu pași grei, spre vestiare, pentru că pentru prima dată de când joacă în Champions League a cunoscut amărăciunea de a fi fost eliminat încă din faza sferturilor de finală.

Ce consecințe are pentru Cristiano Ronaldo eliminarea din Champions League

Pentru jucătorul sosit la 33 de ani vara trecută de la Real Madrid, unde a cunoscut tocmai în Champions League cele mai multe momente de glorie această eliminare la primul an cu Juventus cade foarte greu. Se știe că Ronaldo este un personaj extrem de orgolios, care greu digeră eșecurile și acesta este unul foarte dureros, pentru că îi lovește și în obiectivele personale.

Cristiano a marcat 126 de goluri în Champions League, dar sezonul acesta numai șase, o cifră extrem de mică pentru golgeterul all time al competiției. Și jumătate dintre ele au venit în acea remontada cu Atletico Madrid, în optimi. După șase ani lusitanul nu va ma fi golgeterul competiției. Totodată al șaselea trofeu în Champions League, cu care să îl egaleze la număr de trofee pe legendarul Gento, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni de șase ori în anii 60 ai secolului trecut, nu mai poate fi posibil acum.

Cristiano Ronaldo pierde astfel și orice șansă la Balonul de Aur pe 2019
Cristiano Ronaldo pierde astfel și orice șansă la Balonul de Aur pe 2019

Lovitura cea mai grea e Balonul de Aur

Dar ceea ce doare cel mai mult este faptul că după ce anul trecut nu a mai ieșit Balonul de Aur își făcuse mari speranțe să recâștige titlul de cel mai bun fotbalist european cu Juventus. Eliminarea din Champions League practic are efectul de a-l fi scos încă de pe acum din lupta pentru Balonul de Aur, trofeul european la care CR7 ține atât de mult.

La 34 de ani câți are acum Cristiano știe că nu mai are mulți în față pentru a mai adăuga niște recorduri peste ceea ce a realizat deja. Dacă nu va fi nici vara viitoare șansele vor continua să scadă de la an la an, ori la Ronaldo ceea ce îl ține în priză sunt trofeele individuale.