Fotbal international

Ce crede Roberto Carlos despre Messi: “Era deja campion mondial!”

15.06.2018 | 13:48
Ce crede Roberto Carlos despre Messi Era deja campion mondial

Roberto Carlos, care a câştigat titlul mondial cu Brazilia în 2002, este convins că un singur factor l-a stopat pe Leo Messi să nu aibă deja în palmaresul său deosebit de bogat şi titlul de campion mondial. Şi acest factor nu ţine de valoarea naţionalei Argentinei sau de orice altceva în plan fotbalistic. Este un factor, în opinia lui Roberto Carlos, independent de Messi: naţionalitatea.

“Dacă Messi era brazilian, ar fi fost deja campion mondial”, a declarat Roberto Carlos pentru postul argentinian de televiziune TyCSports. Aluzie la faptul că Argentina are în palmares două titluri mondiale, în 1978 şi 1986, în timp ce Brazilia se poate lăuda cu cinci succese: 1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002.

Ce crede Roberto Carlos despre Messi. Nu e entuziasmat de actuala naţională a Braziliei

Cu toate acestea, fostul fundaş al lui Real Madrid nu pare tocmai convins de faptul că naţionala ţării sale va ieşi triumfătoare în Rusia, ca urmare a stilului de joc mult mai defensiv impus de selecţionerul Tite. Acesta are în cele 21 de meciuri de când a preluat rolul de selecţioner un singur eşec şi trei remize.

Roberto Carlos, despre Messi. Roberto Carlos a ieşit campion mondial în 2002. În imagine, cu trofeul
Roberto Carlos, despre Messi. Roberto Carlos a ieşit campion mondial în 2002

“Am pierdut esenţa fotbalului brazilian, care este fotbalul ofensiv, însă suntem mai organizaţi în partea defensivă”. Roberto Carlos consideră că Brazilia care a câştigat ultima dată coroana mondială, în 2002, era o echipă cu un caracter ofensiv mult mai pregnant şi avea în Ronaldo un marcator de excepţie.

Tags: