Fotbal international

Ce înseamnă Zabivaka, numele mascotei Cupei Mondiale 2018, din Rusia. Foto+video

20.05.2018 | 17:01
Ce inseamna Zabivaka numele mascotei Cupei Mondiale 2018 din Rusia Fotovideo

FANATIK.RO vă explică ce înseamnă Zabivaka, numele mascotei care va apărea la meciurile Cupei Mondiale 2018, din Rusia, dar şi vă oferă toate informaţiile despre lupul care a fost ales prin voturile a peste un milion de fani, date timp de o lună. Aceştia au avut de ales între Zabivaka, o pisică şi un tigru. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

Zabivaka, numele lupului care o să fie mascotă la Cupa Mondială din 2018 care va avea loc în Rusia, înseamnă cel care marchează, iar acesta a fost creat de studenta Ekaterina Bocharova. “Cu siguranţă Zabivaka va fi ţinut minte multă vreme de fanii fotbalului din întraga lume”, a declarat starul brazilian Ronaldo, care a câştigat de două ori Campionatul Mondial de Fotbal, conform fifa.com. Din milionul de fani care şi-au dat votul pentru a alege mascota pentru Cupa Mondială din 2018, 52,8% l-au ales pe lupul Zabivaka.

Zabivaka, mascota pentru Cupa Mondială din 2018, a fost dezvăluită în 2016

Mascota Zabivaka care îi va încânta pe suporterii naţionalelor care vor participa la Cupa Mondială din Rusia, din 2018, a fost dezvăluită pe 21 octombrie 2016 şi reprezintă un lupt antropomorfic cu tricou făcut din lână albă şi brună pe care scrie “RUSIA 2018”. Zabivaka poartă şi o pereche de ochelari sport portocalii, iar combinaţia de tricou şi pantaloni scurţi alb, albastru şi roşu reprezintă culorile naţionale ale echipei ruseşti.

Ruşii sunt încântaţi de Zabivaka. “O alegere foarte bună”

Vitali Mutko, viceprim-ministrul Rusiei, care s-a declarat încântat de mascota Zabivaka, care va participa la Cupa Mondială din 2018. “Cred că este o alegere foarte bună. Lupul este un animal minunat. Este o alegere bună şi considerăm că e un cadou pentru amatorii fotbalului”.

La Cupa Mondială din Brazilia, din 2014, mascotă a fost un tatu pe nume “Fuleco”, iar la CM 2010 din Africa de Sud, un leopard pe nume “Zakumi”.

Fuleco a fost mascotă la Cupa Mondială din 2014.
Zabivaka este urmaşa lui Fuleco, mascota de la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.

Cupa Mondială din Rusia care va avea loc în 2018 se va desfăşura în perioada 14 iunie – 15 iulie, iar primul meci de deschidere va avea loc între naţionala Rusiei şi Arabia Saudită, joi, 14 iunie, de la ora 17.00 (ora României), pe stadionul Lujniki din Moscova.

Vezi aici care sunt cele două echipe favorite să câştige Cupa Mondială din Rusia 2018.

Citeşte aici ce salarii vor încasa arbitrii de la Cupa Mondială din Rusia

Tags: