News

Ce lovitură! Orange ar fi cumpărat Telekom. Pe mâna cui va ajunge fostul Cosmote

30.08.2019 | 21:49
Telekom vinde o parte din servicii către Orange. Mutarea era vehiculată de anul trecut

Lovitură de proporții pe piața telecomunicațiilor din România, după ce grupul francez de Orange ar fi cumpărat Telekom România, fostul Romtelecom, la care și statul român este acționar, potrivit unor surse din interiorul companiei, citate de Economica.net. Divizia care cuprinde fostul Cosmote ar urma să ajungă pe mâna oligarhului bulgar Spas Rusev.

Orange ar fi cumpărat Telekom

Telekom plănuiește să se retragă din România, iar recent a luat mai multe măsuri de restructurare. Srini Gopalan, membru în consiliul de administrație al Deutsche Telekom și responsabil cu afacerile pentru Europa ale grupului german, s-ar fi aflat săptămâna trecută în România, unde a discutat cu reprezentanți ai Guvernului despre vânzare, mai scrie sursa citată.

Statul român deține 46% din acțiunile fostului Romtelecom, prin Ministerul Comunicațiilor. Compania a majorat prețul abonamentelor de telefonie fixă, cablu și internet, iar de curând a concediat 700 de angajați. Presa a scris recent că Orange ar dori operațiunile de telefonie fixă, cablu tv și furnizare de internet, acestea fiind grupate în fostul Romtelecom.

Orange ar fi cumpărat Telekom
Orange ar fi cumpărat Telekom

Spas Rusev ar dori operațiunile de mobil, fostul Cosmote

De asemenea, oligarhul bulgar Spas Rusev ar dori operațiunile de mobil, adică fostul Cosmote. Rusev este principalul acționar al Vivacom, cel mai mare operator de telecomunicații din Bulgaria. Acesta a preluat deja afacerile Telekom din Albania pentru 50 de milioane de euro și declara în luna ianuarie a acestui an că se află în negocieri privind preluarea Telekom România.

Spas Rusev, care trăiește la Londra, deține Vivacom împreuncă cu grupul financiar rus VTB, deținut de stat. Interes din Rusia Alături de Rusev, ar mai fi fost interesat de Telekom și operatorul rus de telefonie mobilă ER-Telecom, deținut de oligarhul Andrei Kuziaev.