Sporturi

Ce performanţe a reuşit Simona Halep la Dubai! A câştigat trofeul o dată şi a lipsit la ultimele două ediţii

17.02.2019 | 13:15
Ce performante a reusit Simona Halep la Dubai A castigat trofeul o data si a lipsit la ultimele doua editii

Ce performanţe a reuşit Simona Halep la turneul de la Dubai. Simona Halep, a doua jucătoare a lumii începând de luni, 18 februarie, va face deplasarea la turneul de la Dubai, de categorie Premier 5, cu premii totale în valoare de 2,828,000 de dolari. Competiţia din Emiratele Arabe Unite se desfăşoară în perioada 17-23 februarie. Sportiva noastră vine după o finală disputată la turneul de la Doha, o finală în care a cedat din punct de vedere fizic.

Simona Halep are toate motivele să meargă încrezătoare la turneul din Dubai, chiar dacă traseul virtual nu este unul prea blând cu reprezentanta noastră. Constănţeanca în vârstă de 27 de ani nu are niciun punct de apărat la Dubai deoarece anul trecut nu a făcut deplasarea la acest turneu, fapt de pe urma căruia poate profita din punct de vedere al punctelor pe care le poate acumula. Simona se simte destul de bine la Dubai, ea s-a impus aici în 2015, după o finală disputată contra cehoaicei Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6.

Ce rezultate a obţinut Simona Halep la turneul de la Dubai de-a lungul anilor

Începând din 2012, Simona nu a strălucit la Dubai decât la ediţia din 2015, când s-a impus în fiecare meci disputat pe arena centrală. În 2012, românca a fost eliminată în turul secund de către Caroline Wozniacki, în 2013 nu s-a prezentat, în 2014 a fost eliminată încă din primul tur de franţuzoaica Alize Cornet, în 2016 a fost eliminată în turul secund de către Ana Ivanovic, scor 7-6, 6-2, iar în 2017 şi 2018 a absentat invocând probleme fizice.

Anul acesta, Simona Halep va beneficia în primul tur de bye, iar în turul secund o poate întâlni pe Eugenie Bouchard, dacă aceasta din urmă trece de Vera Lapko. În optimile de finală, Simona Halep ar putea da peste adversara din finala de la Doha, Elise Mertens, iar dacă se va califica în sferturi, românca ar putea da peste Caroline Wozniacki. De asemenea, Simona se află pe aceeaşi parte de tablou cu Naomi Osaka, liderul mondial din WTA, pe care o poate întâlni în penultimul act. Pe campioana en-titre de la ultimele două ediţii, Elina Svitolina, o poate întâlni doar în finala turneului.

Tags: