Fotbal international

Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir! “Face zece milioane de euro”

14.09.2018 | 18:11
Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir

Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir în momentul în care a ajuns la FCSB. Fundaşul haitian a fost transferat de actuala vicecampioană a României la începutul sezonului 2015-16, iar fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal avea doar cuvinte de laudă la adresa fotbalistului.

După mai multe prestaţii modeste, chiar i-au atras şi criticile patronului Gigi Becali, Jean Sony Alcenat a fost împrumutat la FC Voluntari, ca mai apoi să ajungă la Feirense. După două sezoane petrecute la formaţia din Portugalia, fundaşul de 32 de ani a devenit liber de contract în vară şi nu şi-a găsit niciun angajament între timp.

Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir

“Un fotbalist de zece milioane de euro, cu nişte calităţi cum rar am văzut la alţi fundaşi din lume. Dacă o să ajună la Steaua o să se vîndă apoi cu o sumă foarte mare. Gigi Becali a dat peste o mină de aur. Peste un an sau doi o să poată să se vîndă pe bani mulţi”, declara Dumitru Dragomir cu scurt timp înainte ca Jean Sony Alcenat să fie transferat de FCSB.

Ce spunea Gigi Becali după plecarea lui Jean Sony Alcenat de la FCSB

Jean Sony Alcenat a părăsit-o pe FCSB la finalul sezonului 2015-16, iar Gigi Becali era încântat că face economii. “Am făcut o economie de 160.000 de euro pe lună cu plecările lui Tade, Alcenat, Chipciu şi Varela, bani cu tot cu taxe. Şi am încasat 4 milioane. E rău?”, declara patronul celor de la FCSB.

Jean Sony Alcenat a jucat de-a lungul timpului pentru Aigle Noir (Haiti), Leixoes, Rio Ave, Petrolul Ploieşti, FCSB, FC Voluntari şi Feirense. Pentru echipa naţională a statului Haiti, fundaşul de 32 de ani a bifat 66 de selecţii, timp în care a marcat şapte goluri. La Copa America din 2016, Jean Sony Alcenat a fost titular în meciul Brazilia – Haiti 7-1, una dintre cele mai drastice înfrângeri din istoria recentă a selecţionatei caraibiene.

Ce jucători au ajuns la FCSB în acelaşi timp cu Jean Sony Alcenat

La startul sezonului 2015-16, FCSB a transferat nouă jucători. Astfel, la actuala vicecampioana a României, în vara anului 2015, au mai ajuns Gregory Tade, Sulley Muniru, Alexandru Tudorie, Aymen Tahar, Vlad Mihalcea, Jean Sony Alcenat, Jugurtha Hamroun, Cătălin Carp şi Houssine Kharja.

Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir
Ce s-a ales de Jean Sony Alcenat, jucătorul lăudat de Dumitru Dragomir