News

Ce se întâmplă cu programul Rabla 2019. Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Câți bani alocă Guvernul

Autor: Alexandra Chivu | 29.03.2019 | 10:34
Ce se întâmplă cu programul Rabla 2019. Viorica Dăncilă a făcut anunțul!

Viorica Dăncilă a făcut declarații, la ședința săptămânală de Guvern de vineri, despre programul Rabla, pensii, salarii profesori, implicare în educația tinerilor, dar și OUG 114/2018 plus alte două acte normative, consecința unuia dintre ele fiind aceea că indicele ROBOR va fi înlocuit.

Viorica Dăncilă a vorbit, vineri, despre programul Rabla 2019

Guvernul va aproba bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, permițând astfel continuarea unor programe guvernamentale cum ar fi ”Rabla clasic” și ”Rabla plus”. „La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental ‘Rabla clasic’ care, anul acesta, se află la cea de a 15-a ediţie.

Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35 de mii de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de 8 ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul ‘Rabla plus’, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10 mii de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a declarat Dăncilă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Ce se întâmplă cu programul Rabla 2019. Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Câți bani alocă Guvernul
Cetățenii vor putea accesa și în acest an programul ”Rabla pentru electrocasnice”

Programul va beneficia de un buget de peste 600 milioane lei

De asemenea, cetățenii vor putea accesa și în acest an programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care se oferă stimulente financiare în valoare de 40 de milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicele vechi cu echipamente noi, dar care au un consum redus de energie.

„Totodată, anul acesta vom lansa în premieră noul program de instalare a echipamentelor fotovoltaice prin care românii vor putea să își producă propria energie electrică şi căldură, dar şi să devină mici producători individuali de energie verde. Programul va beneficia de un buget de peste 600 milioane lei”, a adăugat premierul României.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!