Fotbal international

Acesta este, post pe post, cel mai scump “unsprezece” din lume. Recordul e deţinut de brazilianul Neymar

06.08.2019 | 12:11
cel mai scump unsprezece din lume. Brazilianul Neymar conduce detaşat, cu 222 de milioane euro

Transferul lui Harry Maguire de la Leicester la Manchester United pentru suma de 88 de milioane de euro i-a determinat pe jurnaliştii cotidianului spaniol Marca să alcătuiascăm post pe post, cel mai scump “unsprezece” din lume. Suma este una cu adevărat impresionantă pentru această cea mai bună echipă din lume, din care nu fac parte Leo Messi şi Cristiano Ronaldo: 1,187 miliarde euro!

Ce staruri alcătuiesc cel mai scump “unsprezece” din lume

Cel mai scump portar din lume este spaniolul Kepa de la Chelsea, pentru care englezii au plătit suma de 80 de milioane. Tot din Premier League provine şi rezerva sa, brazilianul Alison Becker de la Liverpool, 75 milioane. Fundaş dreapta este Key Walker de la Manchester City, pentru care s-au plătit lui Tottenham 56,7 milioane euro, rezervă fiind Aaron Wan Bissaka, adus de Manchester United în această vară de la Crystal Palace pentru 55 de milioane.

Noul recordman al fundaşilor centrali este Harry Maguire de la Manchester United, cumpărat de la Leicester pentru 88 de milioane euro. Lângă el stâlpul lui Liverpool, olandezul Virgil van Dijk, pentru care s-au plătit lui Southampton 85 de milioane. Fundaş stânga este francezul Lucas Hernandez, de la Bayern Munchen, adus de la Atletico Madrid pe baza clauzei de eliberare, în valoare de 80 milioane euro, cel mai scump transfer din istoria clubului bavarez.

cel mai scump unsprezece din lume. Face 1,187 miliarde euro

O linie de atac în valoare de 547 de milioane euro!

La mijloc  pe dreapta este francezul Paul Pogba, pe care Manchester United l-a făcut iniţial, în 2016, cel mai scump jucător din lume, plătind lui Juventus 105 milioane. Lângă el, ca mijlocaş închizător spaniolul Rodri, cumpărat în vară de City de la Atletico, pentru 70 de milioane, pare un preţ de jucător mediu. Olandezul Frenkie de Jong, pe stânga, devenit jucătorul Barcelonei în vară, a adus în conturile lui Ajax suma de 75 milioane euro.

Philipe Coutinho a costat Barcelona 145 de milioane, dar până acum e o mare deziluzie

Evident, linia de atac, trioul de foc al acestei echipe, este cea mai scumpă, sume absolut fabuloase. Philippe Coutinho a costat Barcelona 145 de milioane euro când l-a luat în iarna lui 2018 de la Liverpool, Kylian Mbappe a ajuns de la Monaco la PSG pentru 180 de milioane în 2017 şi acum e considerat cel mai scump fotbalist din lume, cu 250 de milioane, dacă PSG va dori să îl vândă. Al treilea şi cel mai scump jucător, pentru care s-a plătit clauza de eliberare de la Barcelona în 2017 este un alt brazilian, Neymar, 222 de milioane euro.