Fotbal international

Ce substanţă a folosit Sergio Ramos în finala Ligii Campionilor! Reacţia oficială a madrilenilor

23.11.2018 | 21:29
Ce substanta a folosit Sergio Ramos in finala Ligii Campionilor Reactia oficiala a madrilenilor

Sergio Ramos este acuzat de dopaj în ultima anchetă a celor de la Football Leaks, după ce fundaşul spaniol a folosit o substanţă care este interzisă de regulamentele actuale. Fotbalistul de 32 de ani ar fi folosit medicamentul Dexametazonă înainte de meciul Juventus – Real Madrid 1-4, finala Ligii Campionilor din sezonul 2016-17.

Dexametazona este un medicament folosit pentru tratarea diverselor inflamaţii şi se află pe lista corticosteroizilor. Substanţa nu este interzisă, dar UEFA cere să fie notificată atunci când un fotbalist este tratat în acest fel. Medicul madrilenilor şi-a asumat răspunderea pentru injecţiile efectuate înaintea meciului Juventus – Real Madrid 1-4, iar forul european s-a mulţumit cu această explicaţie după ce Sergio Ramos a fost depistat pozitiv.

Reacţia oficialilor lui Real Madrid după noul scandal în care este implicat Sergio Ramos

Imediat după ce Sergio Ramos a fost acuzat de dopaj în ultima anchetă a celor de la Football Leaks, clubul Real Madrid a reacţionat şi a postat un comunicat de presă pe site-ul oficial. “Sergio Ramos nu a încălcat niciodată regulamentul controalelor anti-doping. UEFA a cerut informaţii suplimentare şi totul a fost verificat de experţi ale WADA, AMA şi UEFA. În legătură cu restul informaţiilor apărute, clubul nu va face niciun comentariu în plus pentru acuzele neîntemeiate”, a fost anunţul madrilenilor.

Conform anchetei Football Leaks, Sergio Ramos nu este singurul jucător care ar fi încălcat regulamentele anti-doping. Nemţii de la Der Spiegel susţin că Toni Kroos, Cristiano Ronaldo, dar şi alţi opt jucători ai echipei ar fi fost implicaţi în situaţii asemănătoare. Spaniolii de la AS şi-au adus aminte cu această ocazie de un moment petrecut în urmă cu un an. Pe 1 februarie 2017, oficialii UEFA i-au supus la un control anti-doping pe zece dintre jucătorii lui Real Madrid, totul petrecându-se la finalul unei şedinţe de antrenament.

Dexametazona este substanţa pe care Sergio Ramos a folosit-o în finala Ligii Campionilor
Dexametazona este substanţa pe care Sergio Ramos a folosit-o în finala Ligii Campionilor
Tags: