Sporturi

Ce turneu WTA urmează pentru Simona Halep, după Doha

16.02.2019 | 19:28
Ce turneu WTA urmeaza pentru Simona Halep dupa Doha

Simona Halep a disputat pentru a doua oară în carieră finala turneului de la Doha, pierzând cu Elise Mertens. A fost cea de-a 34-a finală din cariera Simonei Halep. 

A fost prima victorie din cariera lui Mertens împotriva Simonei, belgianca pierzând precedentele două dispute.

Ce turneu WTA urmează pentru Simona Halep, după Doha

Pentru Simona Halep urmează două zile de pauză, iar apoi sportiva noastră se va deplasa spre Dubai, turneu ce ia startul pe 17 februarie. Halep nu va scăpa acolo de Svitolina, ucraineanca triumfând la precedentele două ediții ale turneului din Emirate.

Următoarele două turnee la care Simona Halep  va participa după cel de la Dubai sunt Indian Wells și Miami. Sportiva noastră are în palmares trofee la Dubai și la Indian Wells, dar nu a trecut niciodată mai sus de semifinale la Miami.

Cinci victorii consecutive pentru Simona, dar eșec în finală

Simona Halep are parte de un start de an contrastant. Chiar dacă a fost eliminată în optimi la Australian Open de Serena Williams, sportiva noastră a legat ulterior cinci victorii consecutive.

Totul a început cu victoria de sâmbăta trecută în fața Katerinei Siniakova, la Fed Cup. A urmat apoi succesul cu Karolina Pliskova, de asemenea din confruntarea cu Cehia de la Ostrava.

La turneul din Qatar, Simona a obținut trei victorii. Le-a învins pe Lesia Tsurenko, pe Julia Goerges și pe Elina Svitolina. Confruntările cu Goerges și Svitolina au fost cele mai grele. Pe nemțoaică a învins-o după un dublu tie-break, iar în meciul cu sportiva din Ucraina a fost nevoită să revină de la 1-4 în decisiv. Totuși, Simona a cedat în finala cu Mertens, după ce câștigase primul set.

Pentru Simona Halep, obiectivul numărul 1 în acest moment este câștigarea Fed Cup, acolo unde România se va duela cu Franța în faza semifinalelor, în weekend-ul 20-21 aprilie.

Simona va urca pe locul 2 mondial începând de luni.