Sporturi

Ce urmează pentru Simona Halep după WTA Madrid 2019. Programul campioanei noastre

11.05.2019 | 22:00
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa WTA Madrid 2019 Programul campioanei noastre

Simona Halep, locul 3 WTA, a ratat cucerirea unui nou titlu la turneul Mutua Madrid Open 2019, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 7,021,128 de dolari. Competiţia organizată în Capitala Spaniei, la Caja Magica, a fost cucerită de Simona de două ori în trecut, în 2016 şi 2017. Românca în vârstă de 27 de ani a ratat oportunitatea de a-şi trece în palamres titlul cu numărul 19 în circuitul profesionist de tenis.

Care este programul competiţional al Simonei Halep după WTA Madrid 2019

Simona Halep a pierdut a patra finală disputată la turneul patronat de Ion Ţiriac în Capitala Spaniei, fiind învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, de olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, la capătul unui meci care a durat o oră şi 28 de minute de joc. În urma acestui rezultat, reprezentanta noastră a ratat şi ocazia de reveni pe prima poziţie în clasamentul WTA, însă ea va fi a doua în ierarhia mondială ce va fi dată publicităţii luni, pe 13 mai. Sportiva română a ajuns la 17 finale pierdute din 35 jucate, două în faţa jucătoarei din Olanda.

După acest turneu, Simona va merge la Roma, la turneul Internazionali BNL d’Italia, de categorie Premier 5, cu premii totale în valoare de 3,452,538 de dolari, acolo unde românca are de apărat 585 de puncte, asta pentru că la ediţia de anul trecut a ajuns până în finala competiţiei. Acolo, ea a fost eliminată de către Elina Svitolina. Ucraineanca a câştigat ultimele două ediţii ale turneului de la Roma. Anul acesta, Simona, cap de serie numărul trei, va avea un prim tur liber, după care va juca împotriva câştigătoarei dintre Barbora Strycova şi Marketa Vondrousova.

Ce urmează pentru Simona Halep după WTA Madrid 2019

După Madrid şi Roma, furtuna de la Roland Garros

După turneul de la Roma, Simona va avea parte de o săptămână liberă, iar mai apoo va merge la Paris, acolo unde este campioana en-titre şi are de apărat nu mai puţin de 2000 de puncte. Anul trecut, ea a învins-o pe Sloane Stephens în finala de pe Philippe Chatrier, acolo unde mai jucase două finale pe care le cedase în faţa Mariei Şarapova şi Jelenei Ostapenko.