Fotbal intern

Ce vor avea în comun Valeriu Argăseală și Ilie Năstase: „Trebuie să ne mândrim cu ei”

27.11.2018 | 20:13
Ce vor avea in comun Valeriu Argaseala si Ilie Nastase Trebuie sa ne mandrim cu ei

Valeriu Argăseală, președintele FCSB, și fostul mare tenismen Ilie Năstase vor fi numiți cetățeni de onoare ai județului Buzău, anunțul fiind făcut de președintele consiliului județean Petre Emanoi Neag.

Ce vor avea în comun Valeriu Argăseală și Ilie Năstase

Acesta consideră că atât Năstase, cât și Argăseală sunt doi oameni cu care buzoienii trebuie să se mândrească.

“Măcar acum să încercăm să ni-i cinstim pe cei care reprezintă ceva pentru România şi care au dus numele României pe tot mapamondul. De aceea, ne-am gândit să-l facem cetăţean de onoare al judeţului Buzău pe Ilie Năstase.

Am luat legătura cu el, s-a bucurat foarte, foarte mult. Dacă nu suntem noi în stare să ne cinstim valorile, nu trebuie să ne aşteptăm de la alţii. Domnul Ilie Nătase a fost la un moment dat principalul ambasador al României, deşi nu este de profesie diplomat. Are în ADN talentul şi charisma.

De asemenea, îl vom face cetăţean de onoare pe preşedintele FCSB, pe domnul Argăseală, originar din comuna buzoiană Beceni, absolvent al unui liceu din Buzau, care a fost arbitru internaţional FIFA şi cu care trebuie să ne mândrim”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neag.

Valeriu Argăseală este la rândul său fost sportiv, activând ca arbitru de linie multă vreme în fotbalul românesc. Din 2010 a preluat funcția de președinte al clubului FCSB și, chiar dacă rareori apare în mass-media, rămâne un om important pentru Gigi Becali, îndeosebi pe partea juridică.

Ilie Năstase nu are nicio legătură cu județul Buzău, fiind născut în București. Este considerat cel mai mare tenismen român din toate timpurile, având în palmares două turnee de Mare Șlem la simplu: Roland Garros și US Open. A fost totodată primul număr 1 ATP din istorie.

Tags: