News

Ce zice Liviu Dragnea despre decizia CCR! Recunoaște că îl va ajuta

18.04.2019 | 21:52
Ce zice Liviu Dragnea despre decizia CCR Recunoaste ca il va ajuta

Liderul Partidului Social Democrat a recunoscut azi, 18 aprilie, că decizia Curții Constituționale a României ar putea avea ca efect reluarea procesului din care face parte. Decizia privește completurile de la trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Liviu Dragnea s-a aflat astăzi la întâlnirea PSD de la Dumbrăveni, județul Suceava. Acesta nu a ratat nici de data asta momentul în care să îi aducă insulte președintelui României.

Dragnea, despre decizia CCR!

Președintele PSD a recunoscut joi, la Dumbrăveni, că decizia CCR în privința completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea avea un efect favorabil pentru acesta. Decizia se va lua, cel mai probabil, mâine. Dragnea a fost întrebat de către un jurnalist despre efectele în privința dosarului său privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. ”Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ÎCCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea… Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. Ce va face CCR-ul mâine?

O să discutăm după… Eu, ştiţi bine, nu cred că a fost vreo excepţie, indiferent care au fost deciziile CCR, le-am respectat şi am comentat puţin, aproape deloc, despre ce a decis Curtea Constituţională. Au fost decizii care au dat câştig de cauză unora, altă dată altora, au acceptat, au respins, dar judecătorii CCR trebuie respectaţi şi toate deciziile trebuie respectate. Pentru noi e de nediscutat nerespectarea sau comentarea unor decizii ale CCR, aşa cum, din păcate, alţii, în frunte cu preşedintele României, nu le iau în seamă şi nu le respectă”, a răspuns liderul Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea, despre decizia CCR de mâine
Liviu Dragnea, despre decizia CCR de mâine. Liderul PSD a spus că este în favoarea sa

“Conflictul este evident”

Curtea Constituțională a României ar putea pronunța decizia asupra sesizării în cursul zilei de vineri. Aceasta are în vedere un posibil conflict dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe subiectul completurilor specializate în corupție. Până acum, CCR a amânat ședința de nu mai puțin de 3 ori, ultimul termen este, însă, maine, pe 19 aprilie. O posibilă consecință, dacă CCR va admite sesizarea lui Iordache, ar fi rejudecarea tuturor dosarelor de corupție.