Sport

Cea mai scumpă tranzacţie din sportul mondial! A cumpărat o echipă pentru 2.1 miliarde de euro

15.08.2019 | 13:39
Cea mai scumpa tranzactie din sportul mondial A cumparat o echipa pentru 21 miliarde de euro

Se face cea mai scumpă tranzacție din sportul mondial! Miliardarul canadian de origini taiwaneze Joseph Tsai a decis să cumpere clubul din NBA Brooklyn Nets cu incredibila sumă de 2,1 miliarde euro! Cea mai mare sumă plătită vreodată pentru achiziționarea unui club. Tsai vrea să facă în scurt timp din Nets campioana NBA.

Cea mai scumpă tranzacție din sportul mondial. O franciză din NBA cumpărată cu 2,1 miliarde euro

Joseph Tsai are o avere estimată în momentul de față la suma de 9,9 miliarde euro și este cofondatorul Alibaba Group. Alibaba Group este cel mai mare site chinezesc de comerț electronic. A fost înființată în anul 1999 de 18 persoane, cel mai notabil fiind Jack Ma, cu o investiție inițială de 25 de milioane de dolari. Al doilea, ca și aport financiar, este Joseph Tai. Compania are 22.000 de angajați.

În 2018 miliardarul taiwanez a intrat în club, preluând 49 la sută din acțiuni de la patronul rus Mikhail Prokhorov, care a preluat pe Brooklyn Nets în 2010. Pentru acestea a plătit suma de 900 de milioane euro. În înțelegere este prevăzut ca în contul sumei de 1,2 miliarde euro, plătibilă până în 2021, Tsai să preia tot clubul de la Prokhorov.

cea mai scumpă tranzacţie din sport. Canadianul de origini taiwaneze Joseph Tsai, aici alături de soția sa, este cel care a cumpărat Brooklyn Nets

Vedeta Kevin Durant va fi indisponibil tot sezonul viitor!

Numai că taiwanezul nu a mai răbdare încă doi ani și a decis să facă această operațiune, de a cumpăra toate acțiunile, chiar în această vară, adică la un an după ce devenit al doilea acționar. Când a intrat în franciză Tsai Brooklyn Nets era considerată una dintre cele mai slabe din tot NBA, dar acum totul s-a schimbat, mai ales că au sosit și starurile Kevin Durant și Kevin și Kyrie Irving.

E adevărat, Kevin Durant nu va putea ajuta echipa în viitorul sezon, după ce a suferit o gravă accidentare în vară la tendonul lui Achile, însă oricum imaginea lui Brooklyn a suferit deja o schimbare importantă în sens pozitiv și va avea mult de câștigat și din vânzarea drepturilor TV și a marketingului practicat, în special în China și Taiwan, unde sunt peste 400 de milioane de persoane care joacă baschet și care urmăresc NBA.