Simona Halep

Cel mai greu traseu posibil pentru Simona Halep la Australian Open 2019! Adversar de coșmar în turul 1, cu Venus și Serena Williams pe același sfert de tablou

10.01.2019 | 10:22
Cel mai greu traseu posibil pentru Simona Halep la Australian Open 2019 Adversar de cosmar in turul 1 cu Venus si Serena Williams pe acelasi sfert de tablou

Cel mai greu traseu posibil pentru Simona Halep la Australian Open 2019! Deși a pornit tragerea la sorți din postura de cap de serie numărul 1, românca a avut un ghinion incredibil. Traseul spre ultimul act la Melbourne, performanţă pe care Halep a reuşit-o în 2018, este presărat la fiecare pas cu meciuri dificile. Încă din primul tur, Simona a primit o adversară pe care şi-ar fi dorit, cu siguranţă, să o evite.

Simona Halep – Kaia Kanepi este meciul din primul tur, la fel cum s-a întâmplat şi la finalul lunii august, la New York, în turul 1 la US Open. Atunci, jucătoarea din Estonia a produs marea surpriză şi a obţinut victoria, după o prestaţie fenomenală. Kanepi era învinsă în acel turneu de Serena Williams, în optimile de finală. Totuşi, trebuie ţinut cont că jucătoarea din Estonia, locul 70 WTA, nu a mai jucat nici un turneu de atunci!

Cel mai greu traseu posibil pentru Simona Halep la Australian Open 2019! Serena Williams, pe acelaşi sfert de tablou

Dacă trece de Kaia Kanepi, Simona Halep va avea şi în continuare adversare foarte complicate. În turul 2, românca ar urma să o înfrunte pe câştigătoarea duelului dintre Sofia Kenin şi o jucătoare venită din calificări. Kenin, 20 de ani, locul 56 WTA, este una dintre marile speranţe ale SUA pentru următorii ani. În turul trei, adversara Simonei Halep se va alege de pe următoarea secvenţă de meciuri: Alize Cornet – Larra Arruabarrena şi Mihaela Buzărnescu – Venus Williams. Deci, un posibil duel de foc, cu Miki sau Venus, în turul 3.

Şi, pentru ca lucrurile să fie la maximum de complicate, Simona Halep a nimerit şi pe acelaşi sfert de tablou cu Serena Williams. Ar putea-o înfrunta pe americancă în optimile de finală! Cea mai bine clasată jucătoare de pe sfertul de tablou al Simonei Halep este Karolina Pliskova. Deci jucătoarea din Cehia ar putea fi adversara din sferturile de finală. În fine, pe jumătatea de tablou a Simonei se mai află şi Naomi Osaka, posibilă adversară în semifinale.