Fotbal intern

Cel mai RAPID fotbalist din România, la un pas de un contract în Anglia!

Ultima dată cînd Rapid a învins Universitatea Craiova pe Giuleşti se consuma în toamna lui 2007. Cu mai bine de şase ani în urmă. A fost 2-0 atunci, în urma unui meci disputat, iar tabela a...
20.10.2013 | 16:10

Ultima dată cînd Rapid a învins Universitatea Craiova pe Giuleşti se consuma în toamna lui 2007. Cu mai bine de şase ani în urmă. A fost 2-0 atunci, în urma unui meci disputat, iar tabela a fost închisă, în prelungiri, de Ionuţ Dobroiu, care a finalizat cu gol o recuperare urmată de o cursă excelentă. Numele era o necunoscută totală pentru toţi cei din tribune. Lucru normal, avînd în vedere că puştiul de 19 ani debutase la Rapid în minutul 70 al acelui meci. Cristiano Bergodi, cunoscut pentru afinitatea pentru tineri, l-a aruncat în luptă, iar jucătorul nu i-a înşelat aşteptările.

A scos 5’4 pe 50 metri!

Cu o viteză extraordinară, capabil să scoată 5,4 secunde pe 50 de metri (cel mai bun timp cunoscut pentru un jucător care a evoluat în Liga 1!), Dobroiu se anunţa drept o mare speranţă, însă modul de viaţă i-a pus anumite piedici şi nu a mai reuşit să strîngă decît alte şase partide în prima ligă în sezoanele următoare, petrecîndu-şi din ce în ce mai mult timp la echipa secundă. În ultimii trei ani, nimeni nu a mai auzit aproape nimic legat de jucător. Doar în această vară, o informaţie potrivit căreia Dobroiu ar fi luat din nou de Rapid a stîrnit puţin memoria suporterilor rapidişti. Pînă la urmă, atacantul nu a mai ajuns în Giuleşti şi şi-a pierdut urma la fel de misterios.

“La Rapid n-aveam voie nici la echipa a doua”

FANATIK i-a dat de urmă în Anglia, acolo unde speră să înceapă o nouă viaţă. Chinuit de accidentări şi de lipsa perspectivelor a fost la un pas să urmeze un alt drum, dar a realizat că fotbalul este viaţa sa. “M-am chinuit mult timp să scap de la Rapid, pentru că nu se purtaseră corect cu mine. Nu mi-a convenit să prelungesc contractul, aşa că cei din conducere dăduseră dispoziţii să nu joc nici la echipa a doua, dar am avut noroc cu nea Marian Rada. Din păcate, imediat cum am reuşit să reziliez m-am accidentat la genunchi”, povesteşte Dobroiu.

rpressport.ro rpressport.ro

N-a mai jucat fotbal de un an şi jumătate!

Totul s-a întîmplat cu mai bine de un an şi jumătate în urmă, iar de atunci Alex nu a mai pus deloc piciorul pe minge. “Leziunea de la genunchi mi-a trecut, dar nu am avut bani să fac recuperare, aşa că nu e tocmai bine ce se întîmplă. Noii conducători de la Rapid m-au chemat, într-adevăr, dar cînd le-am zis că am nevoie de trei luni de recuperare ca să fiu apt, au început să mă trimită de la unul la altul, că nu sînt bani, că nu ştiu ce, pînă nu au mai dat niciun semn…”, îşi continua atacantul povestea.

A vrut să se lase de fotbal pentru a munci în Anglia!

Văzînd cum cariera i se năruieşte precum un castel de nisip, Dobroiu a plecat în Anglia, la rude, şi a fost la un pas să ia o decizie radicală. Fotbalistul de 25 de ani a vurt să renunţe definitive la fotbal, dar a fost întors din drum în ultima clipă. “Am văzut că nu se mai interesează nimeni de mine, că toate porţile îmi sînt închise, am vrut să mă las de fotbal. De fapt, chiar mă împăcasem cu gîndul ăsta, că voi munci în Anglia. Dar nu ştiam să fac altceva decît fotbal! Pînă la urmă, băieţelul meu m-a convins să nu renunţ. Mi-am dat seama că trebuie să lupt pentru el şi să revin pe teren”, a punctat Dobroiu.

“Zilele astea îmi găsesc echipă”

Aşa că Alex face tot posibilul să-şi găsească o echipă în ţara care a inventat fotbalul. Locuieşte în Nottingham, oraşul fostei duble campioane europene, Forest, şi speră să îşi găsească în cel mai scurt timp într-o ligă inferioară. “Am luat, prin intermediari, legătura cu patronul unei echipe din ligile inferioare. Îmi doresc din toată inima să rezolvăm tot în următoarele zile”, a încheiat Dobroiu.

Adi Popa i-a recunoscut supremaţia

Cel mai rapid jucător care evoluează în prezent în Liga 1 este mijlocaşul dreapta al Stelei, Adi Popa. “Motoreta” este coleg de generaţie cu Dobroiu, ambii fiind născuţi în 1988, iar acesta a recunoscut în cercurile de prieteni superioritatea fostului rapidist. “La capitolul viteză am fost mereu primul, indiferent de grupa de vîrstă la care am jucat. Doar Dobroiu era mai rapid decît mine, atît. Avea o explozie senzaţională!”, s-a confesat Popa.