Fotbal international

Cel mai tânăr marcator din istoria Indiei era mai bătrân cu 13 ani! Cum a fost pedepsit pentru fraudă

17.12.2018 | 17:29
Cel mai tanar marcator din istoria Indiei era mai batran cu 13 ani Cum a fost pedepsit pentru frauda

Gourav Mukhi a devenit, în octombrie 2018, cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi din India, dar s-a dovedit că era mai bătrân cu 13 ani. Fotbalistul a marcat un gol pentru echipa oaspete în meciul Bengaluru – Jamshedpur 2-2 şi indienii se gândeau deja că au dat peste o mare speranţă.

Jucătorul indian a susţinut că are 16 ani şi Super Liga Indiană de Fotbal i-a acordat un premiu pentru performanţă obţinută. Fanii echipei Jamshedpur erau încântaţi de Gourav Mukhi şi l-au poreclit imediat “Mbappe al Indiei”, însă la scurt timp adevărul a ieşit la lumină şi fotbalistul a fost pedepsit de Federaţie şi oficialii au anunţat că jucătorul are de fapt 29 de ani.

Cel mai tânăr marcator din istoria Indiei era mai bătrân cu 13 ani. Cum a fost prins cu minciuna

Cel mai tânăr marcator din istoria Indiei era mai bătrân cu 13 ani, iar totul s-a aflat după o lună şi jumătate. Oficialii Federaţiei Indiene de Fotbal au descoperit că fotbalistul jucase în 2015 pentru echipa U16 a clubului Jamshedpur. Gourav Mukhi şi alţi doi jucători îşi falsificaseră certificatele de naştere pentru a putea juca la juniori, totul în complicitate cu antrenorul formaţiei. Clubul a fost amendat, iar tehnicianul echipei U16 a fost suspendat pentru un an de zile.

Cel mai tânăr marcator din istoria Indiei era mai bătrân cu 13 ani. Ce suspendare a primit
Cel mai tânăr marcator din istoria Indiei era mai bătrân cu 13 ani. Ce suspendare a primit

Comisia de Disciplină a descoperit ilegalitatea comisă de Gourav Mukhi şi l-au suspendat pe o perioadă de şase luni pe fotbalistul de 29 de ani. În plus, Federaţia Indiană de Fotbal a luat decizia să-i retragă premiul dăruit în luna octombrie. Problemele nu se opresc aici pentru atacantul indian, iar poliţia a intrat pe fir, din moment ce acesta a falsificat pentru a doua oară documente oficiale. Practica nu este una nouă în India, ţară care a participat la Campionatul Mondial U17 cu mai mulţi fotbalişti care erau bătrâni. Chiar dacă clubul are o parte de vină pentru cele întâmplate, regulamentele din India nu prevăd sancţiuni mai drastice, în afara unei amenzi, pentru astfel de fapte.