Cel puțin 50 de morți după ce un tren a deraiat în Congo. Alte zeci de persoane au fost rănite

Daniel Scripcaru   
în HotNews
12/09/2019, 19:14
Cel puțin 50 de morți după ce un tren a deraiat în Congo. Alte zeci de persoane au fost rănite GALERIE FOTO
Accident feroviar cu 50 de morți în Congo. Sursa foto: stiripesurse.ro

Cel puțin 50 de oameni au murit în Congo, în urma deraierii unui tren! Mai multe persoane au fost rănite în urma aceluiași teribil accident feroviar, despre care a vorbit ministrul pentru Afaceri Umanitare din țara respectivă, pe o rețea de socializare.

Accident feroviar cu 50 de morți în Congo

Joi dimineață, în jurul orei locale 3 (ora României, 5:00), un tren de călători a deraiat în apropierea orașului Mayibaridi, Republica Democrată Congo, din cauze încă necunoscute, potrivit cotidianului The Independent.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul pentru Afaceri Umanitare, Steve Mbikayi, a anunțat bilanțul accidentului feroviar produs în cursul dimineții de joi se înscrie în jurul numărului de 50 de persoane decedate, cărora li se adaugă un număr neprecizat de răniți, informează mediafax.ro.

Accident feroviar cu 50 de morți în Congo
Accident feroviar cu 50 de morți în Congo. Sursa foto: stiripesurse.ro

Rețeua feroviară veche, iar locomotivele ruginite sunt principalele cauze ale accidentelor feroviare din Congo

În același mesaj, oficialul congolez își exprimă regretul față de tragedia feroviară: „Vorbind în numele Guvernului, prezint condoleanțe familiilor afectate”.

Acesta este unul dintre cele mai grave accidente feroviare din Congo, unde acestea sunt destul de dese. În ultimul an, 69 de oameni au murit în urma a trei accidente feroviare care au îndoliat țara africană. Rețeaua feroviară, incluzând locomotive și vagoane uzate, în funcțiune încă din anii ‘60, și condițiile în care se realizează acest tip de transport în Congo nu mai prezintă siguranță pentru pasagerii trenurilor și sunt principalele cauze ale acestor tragedii

Închide ×