Sport

Cele mai bune 5 aplicații de fitness pentru iOS și Android

22.11.2018 | 16:44
Cu cele mai bune aplicații pentru fitness ajungi la o formă de invidiat. Le găsești și pe Android și pe iOS

Într-o perioadă în care statul la birou a devenit o obișnuință, tot mai mulți dintre noi ne dedicăm puținul timp liber compensării lipsei activității fizice din timpul zilei. Iată, care sunt cele mai bune 5 aplicații pentru fitness ce le poți găsi pe iOS și Android și le poți instala fără mari bătăi de cap. Cea mai la îndemână metodă de a ne menține în formă este alergarea, dar și exercițiile fizice de tot felul. În era Internetului programe de exerciții pentru fitness sunt la tot pasul, iar youtube-ul este plin de module cu exerciții ce ne arată cum să ne menținem sau să ne îmbunătățim forma fizică.

Pentru o mai bună monitorizare a progreselor făcute nu putem ignora aplicațiile dedicate acestor activități fizice. Din ce în ce mai multe pe piață, aceste aplicații oferă o gamă largă de date și o monitorizare foarte bună pentru realizarea obiectivelor. Varietatea acestora face totuși ca atunci când apelăm la o asemenea aplicație să nu știm ce să alegem. Așadar, care sunt cele mai bune aplicații pentru fitness pe care le putem instala pe iOS și pe Android?

Top 5 cele mai bune aplicații de fitness pentru Android și iOS

Ei bine, noi am făcut un top 5, în funcție de datele pe care le furnizează, funcțiile pe care le oferă, fidelitatea cu care sunt măsurate aceste date, dar mai ales statisticile după care ne putem ghida pentru o mai bună performanță. Evident, unele dintre aplicații au și variante avansate, pentru care utilizatorii pot plăti, dar toate au și pachetul de bază pentru majoritatea începătorilor sau cel puțin pentru cei care nu fac sport de performanță și au nevoie de date mult mai complexe. Variantele gratuite ale aplicațiilor sunt mai mult decât sufieciente pentru ca activititatea fizică să fie distractivă, eficientă și motivatoare în același timp. Așadar să începem!

 MyFitnessPal

Chiar dacă ești începător sau avansat, MyFitnessPal este aplicația perfectă pentru a-ți echilibra regimul de activități fizice, dar și dieta zilnică. Aplicația este foarte folosită de cei care vor să slăbească sănătos prin mișcare și un regim alimentar corect. Dacă ești în această situație, aplicația este perfectă pentru tine. Cu MyFitnessPal e ușor să păstrezi un jurnal al alimentației tale și cu ajutorul ghidului să scapi de obiceiurile nesănătoase. În funcție de obiectivul pe care îl setezi aplicația îți recomandă un anumit tip de exerciții sau o anume dietă. Calculul caloriilor arse și a celor necesare este automat, iar cu ajutorul aplicației poți contabiliza practic tot ce se întâmplă cu organismul tău pe parcusul unei zile din punct de vedere fizic. MyFitnessPal există în Google Play, dar este disponibilă și pentru sistemele de operare iOS, putând fi downloadată din App Store.

Nike+ Training Club

Nike+ Training Club este o aplicație fitness care nu trebuie să lipsească din telefonul tău. Conținutul este gratuit și ai acces la sute de antrenamente, care mai de care mai variate și mai atrăgătoare. Poți alege workout-uri mai scurte sau mai lungi, în funcție de nivelul pe care îl ai sau de obiectivul fixat. Sunt programe pentru începători, dar și pentru cei care sunt deja familiarizați cu lumea FIT. Ai și posibilitatea să alegi ce tip de exerciții vrei să faci: pentru o anumită categorie de mușchi, cardio, yoga, antrenamente fără echipament și multe altele asemenea opțiuni. Aplicația este una dintre cele mai utilizate din lume pentru activități fizice, dar și gestionarea programelor de antrenament. Ea este disponibilă pentru Android, dar și pentru device-urile care funcționeză cu iOS.

Runkeeper

Are o interfață prietenoasă, curată şi aerisită. RunKeeper îţi oferă de asemenea cele mai importante date despre alergările tale prin sistemul de poziţionare prin GPS şi Google Maps. Ai clasicele rapoarte de distanţă, viteză şi calorii arse, dar și alte analize pe care le poți personaliza. Deasemenea este foarte importantă funcția de a-și seta obiectivele pentru viitoarele alergări. Toate aceste informaţii pot fi exportate ulterior pe site-ul dedicat RunKeeper.com. Așa poți ține permanent evidenţa performanţelor tale. S-a dovedit că o monitorizare de acest gen ajută la îmbunătățirea performanțelor pe termen scurt, dar mai ales mediu și lung. Runkeeper are peste 50 de milioane de useri și se poate instala atât pe Android (din Google Play) cât și pe iOS (din App Store).

Runtastic

Una dintre cele mai folosite aplicații de useri, datorită meniului ușor și interfaței prietenoase. Runtastic este foarte populară printre utilizatori datorită ușurinței cu care se pot monitoriza activitățile sportive. Aplicația în varianta gratuită are o mulțime de date statistice ce îți permit să vezi în ce parametri ești din punct de vedere fizic. Fie că folosești pedometru ca să îți măsoare pașii, fie că apelezi la date după ce alergi prin parc, Runtastic are pentru tine statitstici care sunt foarte ușor de interpretat. Deasemenea este importantă și funcția ce îți arată cum a fost plimbarea ta pe bicicletă. Runtastic are și o variantă cu bani, Pro, iar prin instalarea aceșteia treci deja la un alt nivel. Antrenor vocal, creator de rute proprii, player auto integrat și multe alte lucruri oferă Runtastic în varianta Pro. Aplicația este disponibilă pe Android și iOS.

Strava

Strava este una dintre cele mai precise aplicații pentru alergări sau ture cu bicicleta. Ca să îți faci o idee despre cât de folosită și de performantă este îți spunem că în această aplicație își uploadează datele chiar și cicliștii profesioniști, ca Simon Yates, Chris Froome sau campionul mondial Alejandro Valverde. Fie că alergi în parc, dai o tură cu bicicleta sau pedalezi în casă pe un home trainer, strava te ajută să ai date foarte precise în ceea ce privește activitatea ta fizică. Aplicația este compatibilă cu foarte multe gadget-uri de top ce îți monitorizează de la ritmul cardiac până la frecvența cu care pedalezi.

Distanțele parcurse, vitezele de top sau cele medii sunt banalități pentru aplicație, care ți le oferă chiar și în timp real dacă ai device-ul potrivit. La fiecare activitate fizică pe care o desfășori, aplicația permite și încărcarea pozelor pe care le faci la sală, în timpul alergării ori la ieșirele cu bicicleta. Iar ca totul să fie și mai distractiv acestea pof fi share-uite direct din aplicație pe cele mai cunoscute rețele de socializare. Strava are și varianta Premium, care poate fi achiziționată contra cost. Aceasta oferă câteva statistici în plus, dar dacă nu ai pretenții foarte mari sau nu ești un atlet profesionist, versiunea gratuită, de bază, este suficientă. Evident și această aplicație este disponibilă în Android, dar și iOS.

  • 30 de minute de mișcare în fiecare zi, este durata minimă recomandată de specialiști pentur o viață mai sănătoasă