Advertorial

Cele mai frecvente greșeli când joci la ruletă

Să joci la ruletă este o adevărată distracție și un mod de relaxare, dar trebuie să ții cont și de cele mai frecvente greșeli pe care este bine să le eviți.
29.08.2022 | 14:54
Cele mai frecvente greseli cand joci la ruleta

În cazul în care te distrezi la ruletă și te întrebi cum îți poți îmbunătăți jocul, iată care sunt câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care este bine să le eviți.

 1. Nu gestionezi bine bugetul

Jocul de ruletă este distractiv, dar mai ales când joci pe bani reali este important să îți stabilești un buget clar și să știi să îl gestionezi. Dacă mergi all in pe o singură învârtire s-ar putea să pierzi și să nu te mai poți distra. Din acest motiv, înainte să începi o sesiune este important să îți stabilești clar niște limite.

Trebuie să știi cât ai de gând să joci, câți bani aloci pentru sesiunea respectivă și cum să-i împarți. Gestionarea bugetului are un rol foarte important la toate jocurile de noroc, nu numai la ruletă.

 2. Mărești mizele după un câștig mare

Un câștig mare generează automat multă bucurie și starea euforică pe care o ai s-ar putea să te determine să mărești mizele. Este o greșeală pe care mulți oameni fără experiență o fac, cu gândul că pot obține câștiguri și mai mari. Un câștig consistent nu îți garantează însă viitoare câștiguri. Ține cont că atunci când joci la ruleta e important să fii cumpătat și să faci alegerile potrivite. Continuă să respecți bankroll management-ul și să respecți limitele pe care le-ai stabilit. Pe termen lung, aceasta se va dovedi strategia cea mai bună.

 3. Pariezi mai mult decât îți permiți

Jocurile de noroc sunt o sursă de distracție și așa trebuie să rămână. Dacă începi o sesiune cu gândul doar la bani nu îți faci deloc bine. Bucură-te de clipele trăite în acea sesiune, de adrenalina generată și nu paria niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi. Consideră jocurile de noroc ca o activitate ce îți generează un plus de adrenalină, așa cum îți pot genera și săritul cu parașuta, paragliding-ul și diverse sporturi extreme. Singura diferență este că la jocuri de noroc ai și șansa să câștigi bani. Dar privește câștigurile financiare ca fiind strict un bonus și nu te gândi neapărat la bani când începi să joci.

 4. Jocul haotic

Ruleta îți oferă o mulțime de posibilități de pariere. Poți să joci pe culori, par/impar, numere, zone, colț și multe altele. Înainte să joci trebuie să îți stabilești însă o strategie, să știi clar dacă vei juca pe numere sau pe culori ori pe zone. Ține-te de strategie oricât de tentante ar putea părea alte pariuri. Și în niciun caz nu e recomandat să joci all-in.

În istorie sunt cunoscute unele cazuri ale unor oameni care au pariat tot ce aveau pe o singură culoare, așa cum este povestea lui Ashley Revell, care a mizat totul pe roșu și a câștigat. Însă aceasta face mai degrabă parte din poveștile frumoase ale acestui joc și nu este o regulă.

 5. Jocul la recuperare

Una dintre cele mai întâlnite greșeli la ruletă este jocul la recuperare. Variațiile fac parte din jocul tuturor, nimeni nu scapă de ele. Foarte probabil ți se va întâmpla și ție să prinzi o serie neagră, dar cel mai important este să rămâi calm în acel moment. Cel mai prost lucru pe care îl poți face este să începi să joci la recuperare, cu gândul că ghinionul nu poate ține la nesfârșit.

Totuși, decizia de a juca la recuperare este cea mai proastă pe care poți să o iei. Nu doar că nu vei avea starea de spirit necesară să iei deciziile potrivite, ci vei risca să pierzi și mai mult. Joacă responsabil și nu uita să te distrezi.