Fotbal international

CFR Cluj, echipa cu cel mai slab coeficient în grupele Ligii Campionilor! Ce se întâmplă dacă merge în Europa League

16.08.2019 | 17:24
CFR Cluj echipa cu cel mai slab coeficient in grupele Ligii Campionilor Ce se intampla daca merge in Europa League
CFR Cluj, echipa cu cel mai slab coeficient în grupele Ligii Campionilor (sursă foto: sportpictures.eu)

CFR Cluj ar putea să fie echipa cu cel mai slab coeficient în grupele Ligii Campionilor. Formaţia din Gruia este la două meciuri distanţă de o mare performanţă, trebuind să o elimine pe Slavia Praga pentru a ajunge la masa bogaţilor. Cu toate acestea, dacă va reuşi să treacă de campioana Cehiei, echipa antrenată de Dan Petrescu va fi ultima echipă din urna a patra la tragerea la sorţi pentru grupele UEFA Champions League.

CFR Cluj, departe de coeficientul pe care îl avea la prezenţele anterioare din grupele Ligii Campionilor

CFR Cluj are un coeficient de 3,500 pentru actualul sezon, iar în cazul unei calificări în grupele Ligii Campionilor, echipa lui Dan Petrescu va fi cea mai slabă formaţie din urnele pentru tragerea la sorţi. În aceste condiţii, campioana României, dacă va trece de Slavia Praga, va face parte din urna a 4-a, alături de Lille (11,699), Atalanta (14,945). RB Leipzig (22,000) şi Galatasaray (22,500). Cele patru formaţii sunt sigure de prezenţa în grupele Ligii Campionilor. De altfel, Slavia Praga va ajune tot în urna a 4-a, dacă o va elimina pe CFR Cluj.

La precedentele trei participări în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj a făcut parte tot din urna a 4-a, însă avea un coeficient mult mai bun. În sezonul 2012-2013, când echipa a obţinut zece puncte, clujenii au avut cel mai bun coeficient – 18,764.

  • 13,398 – sezonul 2008-2009
  • 15,898 – sezonul 2010-2011
  • 18,764 – sezonul 2012-2013
CFR Cluj, echipa cu cel mai slab coeficient în grupele Ligii Campionilor (sursă foto: sportpictures.eu)
CFR Cluj, echipa cu cel mai slab coeficient în grupele Ligii Campionilor (sursă foto: sportpictures.eu)

CFR Cluj poate avea aceeaşi soartă în grupele Europa League

Fiind calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, CFR Cluj are asigurată prezenţa în grupele Europa League. Astfel, dacă Slavia Praga o va elimina, formaţia din Gruia ar putea să aibă cel mai slab coeficient şi la tragerea la sorţi pentru a doua competiţie ca importanţă de pe continent. Campioana României este întrecută la acest capitol chiar de Dudelange, formaţie care i-a blocat calificarea în faza grupelor Europa League în sezonul trecut.

CFR Cluj ar putea să fie salvată de FC Riga, Ararat-Armenia sau Linfield, formaţii care au coeficient mai slab decât campioana României, dar care au parte de adversari puternici. Ferencvaros poate să fie egala clujenilor, din moment ce echipa maghiară are tot 3,500 coeficient, şi va evolua contra lituanienilor de la Suduva.

  • FC Riga – coeficient 1,125 (letonii joacă împotriva lui FC Copenhaga în play-off-ul Europa League)
  • Ararat-Armenia – coeficient 1,050 (armenii joacă împotriva lui Dudelange în play-off-ul Europa League)
  • Linfield – coeficient 2,250 (armenii joacă împotriva lui Qarabag) în play-off-ul Europa League
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL