Fotbal intern

CFR Cluj îl transferă pe Jesus Fernandez, fostul portar de la Real Madrid. A fost prezentat oficial

17.08.2018 | 16:20
CFR Cluj il transfera pe Jesus Fernandez fostul portar de la Real Madrid A fost prezentat oficial

După ce campioana României a ajuns la un acord cu Julio Baptista, fostul atacant de la Real Madrid, CFR Cluj îl transferă pe Jesus Ferandez, fostul portar care a fost sub contract cu echipa “blanco” timp de un sezon.

UPDATE, ora 16:20. Jesus Fernandez a fost prezentat oficial la CFR Cluj. Fostul portar de la Real Madrid s-a pozat deja în tricoul campioanei României. 

Jesus Fernandez (30 de ani) a ajuns în cursul zilei de joi la Cluj, iar acesta urmează să semneze în scurt timp un contract cu gruparea antrenată de Antonio Conceicao. Spaniolul originar din Madrid va concura cu Giedrius Arlauskis pentru un post de titular la campioana României.

CFR Cluj îl transferă pe Jesus Fernandez

Cotat de site-urile de specialitate la 400.000 de euro, Jesus Fernandez a jucat ultima dată pentru CyD Leonesa, echipă de la care a plecat pe 16 august 2018 şi care a retrogradat la finalul sezonului 2017 – 2018 în Liga 3 din Spania. Pe parcursul carierei, portarul pe care CFR Cluj îl transferă în această perioadă de mercato a mai evoluat la echipe precum Cadiz CF, Granada CF, Real Madrid, Levante UD, Real Madrid Castilla, CD Numancia, Getafe Juv. A, Union Adarve şi Villarreal Juv.

Raul Fernandez a jucat în 14 meciuri pentru Real Madrid şi a fost coleg cu Iker Casillas, actualul portar al echipei FC Porto, dar şi cu Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema.  Cu gruparea “blanco” a câştigat Champions League în 2013 – 2014. În acelaşi sezon a luat cu Real Madrid şi Cupa Spaniei.

Propus de Mourinho la FCSB

Portarul în vârstă de 30 de ani a fost aproape să ajungă la FCSB. În luna decembrie a anului 2015, Mirel Rădoi, fostul antrenor al vicecampioanei României, a anunţat că goalkeeperul care avea pe atunci 27 de ani a fost propus de Jose Mourinho la FCSB. “Mourinho ni l-a recomandat pe Jesus Fernandez, portar pe care l-a pregătit la Real Madrid până în 2014″, a spus fostul tehnician al “roş-albaştrilor”

Jesus Fernandez, Illara, Nacho şi Casemiro
Jesus Fernandez, Illara, Nacho şi Casemiro

Iuliu Mureşan a anunţat transferul înainte de CFR – Alashkert 5-0

Înaintea meciului CFR Cluj – Alashkert, scor 5-0, din manşa a doua a turului 3 preliminar al Europa League, Iuliu Mureşan, preşedintele formaţiei din Gruia a anunţat că sub comanda lui Antonio Conceicao vor ajunge doi fotbalişti după ce ardelenii se vor califica în play-off-ul Europa League. “Suntem foarte aproape de a rezaliza încă două transferuri. Cei doi au ajuns deja la Cluj, dar nu pot spune mai mult de atât. Ca să nu o lăsăm aşa în aer vă spun că e vorba de un portar şi un atacant”, spunea Iuliu Mureşan, joi seară, înaintea meciului CFR Cluj – Alashkert 5-0.

Jesus Fernandez, al patrulea portar din lotul CFR-ului

În prezent, CFR Cluj are în lot trei portari. Giedrius Arlauskis este titular la gruparea din Gruia, urmat de Cosmin Vâtcă, cel care a apărat poarta ardelenilor în meciul disputat de CFR Cluj cu Alashkert, scor 5-0, în turul 3 preliminar al Europa League. Al treilea goalkeeper din lotul campioanei României este Adrian Rus. Lituanianul din poarta lui CFR Cluj este accidentat în acest moment, iar ardelenii au insistat pentru transferul lui Jesus Fernandez pentru a nu rămîne descoperiţi în meciurile pe care echipa lui Antonio Conceicao le va juca în cupele europene şi în Liga 1 Betano.

400.000 de euro este cota lui Jesus Fernandez, conform transfermarkt.com