Fotbal intern

Dan “Penalty”, interviu tare. “Ce e în atac la Steaua! Au două echipe!”

Dan Petrescu a revenit în Liga 1 Betano, după ce a antrenat în România ultima dată pe ASA Târgu Mureş în 2015. "Bursucul" a explicat de ce a ales să vină la CFR Cluj....
20.09.2017 | 00:07
Dan Penalty interviu tare Ce e in atac la Steaua Au doua echipe

Dan Petrescu a revenit în Liga 1 Betano, după ce a antrenat în România ultima dată pe ASA Târgu Mureş în 2015. “Bursucul” a explicat de ce a ales să vină la CFR Cluj.

“Sunt trei luni de când sunt în ţară, nu mă aşteptam să mă întorc aşa de repede. După ultima experenţă din Emirate, am fost contactat de oamenii de la CFR, Mara, Bilaşco. CFR a demosntrat că poate câştiga trofee şi m-a interesat acest proiect. Dacă nu, nu aş fi venit, că aveam şi alte oferte mult mai avantajoase din punct de vedere material, dar totuşi am ales CFR-ul, aşa am simţit eu că e bine”, a spus Petrescu.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Dan Petrescu, despre CFR Cluj – Steaua: “Sunt şanse 50-50!”

Antrenorul ardelenilor a spus că echipa pe care o va întâlni joi este adevărata Steaua şi a explicat că poate bate echipa antrenată de Nicolae Dică doar prin multă muncă. Totodată, acesta i-a lăudat pe elevii lui “Nic”:

“Pentru mine da, e echipa la care am crescut, echipa care a jucat şi a câştigat în trecut. Ei au jucat tot timpul, nu s-au desfiinţat, nu văd ce rost are să zicem că e altă Steaua. Pentru mine asta e Steaua, cea care joacă acum. Tot timpul când voi juca împotriva Stelei va fi un meci deosebit, e clar. Şansele sunt 50-50. Steaua poate fi învinsă prin muncă, sacrificiu, puţin noroc şi inspiraţie, bineînţeles. Sper să avem mai mulţi fani decât ei, ceea ce nu ştiu dacă e posibil. Prefer să am spectatori, în China aveam 50.000, apoi când am mers în Emirate veneau 10 spectatori, era foarte greu şi urât.

Au 20 de jucători foarte buni, pot să joace două echipe. Chiar dacă nu joacă Alibec sau Budescu joacă Gnohere sau Teixeira, sau joacă Tănase, Golofca. Ce e acolo în faţă la ei… 10 jucători de atac foarte buni. Dacă joacă unul sau altul, nu va fi diferenţă. E clar că Alibec e cel mai bun atacant român, chiar dacă toată lume îl critică pentru că dă din mâini sau mai ştiu eu, el este cel mai valoros. Şi Gnohere e un atacant foarte bun, deci oricare va juca …”, a spus “Super Dan!” Sau Dan “Penalty”, cum îl alintă Gigi Becali în ultima perioadă.

“În trecut, se băteau şase echipe la campionat!”

Petrescu a vorbit şi despre lupta la titlu din Liga 1 Betano: “Totul e bine când sunt rezultate, oraşul îmi place foarte mult. Nu poţi să faci miracole, avem mult prea multe puncte faţă de câte mă aşteptam să avem, e o surpriză pentru mine. Nu ştiu cât va ţine, pentru că avem foarte mulţi jucători noi şi nu e uşor. Am început bine, sper să ne menţinem. Împreună cu Steaua, Dinamo, Craiova suntem cei mai valoroşi. Şi Astra are un lot valoric bun. Lotul de la Urziceni l-am făcut în 3 ani, în primul an am luat 14 jucători, în al doilea vreo 6 şi în ultimul vreo 2. După ce am luat campionatul am cerut doi jucători pentru Champions League, pe Semedo şi Maftei. Am avut nevoie de timp, îmi place să ţin la echipă jucători de caracter, nu neapărat valoare. Când am plecat eu, erau 8 echipe care se băteau la campionat, acum sunt altele care mai greu pot face asta. Sunt şi echipe de mijloc, ce pot face surpriza”, a încheiat Petrescu.

Partida CFR Cluj – Steaua se va disputa joi, de la ora 21:00, şi va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.