Advertorial

CFR Cluj – UTA Arad: Duelul celor mai titrate echipe din provincie. Campioana caută prima victorie din 2022

CFR Cluj – UTA Arad, meci din etapa cu numărul 25, pune faţă în faţă cele mai titrate echipe din provincie în ceea ce priveşte numărul de titluri câştigate de-a lungul istoriei.
08.02.2022 | 13:08
CFR Cluj  UTA Arad Duelul celor mai titrate echipe din provincie Campioana cauta prima victorie din 2022

Vezi oferta Superbet pentru acest meci şi alege inspirat!

Nu ai cont la Superbet? Înregistrează-te chiar acum şi ia-ţi Bonusul de Bun Venit!

CFR caută prima victorie din 2022

CFR Cluj are deja locul de play-off asigurat şi totodată păstrează în continuare un avans considerabil faţă de locul secund, ocupat de FCSB. Însă pare că există un blocaj psiholog printre jucătorii antrenaţi de Dan Petrescu. Rând pe rând au venit egalurile cu FCSB, FC Botoşani şi, cel mai recent, U Craiova, toate fiind partide în care ardelenii au condus şi au fost egalaţi în minutele de final.

UTA în schimb trăieşte acum pe baza adrenalinei aduse de numirea lui Ionuţ Badea pe banca tehnică. Arădenii au obţinut prima victorie din acest an în etapa din weekend, într-o victorie scurtă, 1-0, cu Sepsi.

Mizezi pe marcatori? Descoperă aici pariurile Speciale de la CFR Cluj – UTA Arad!

CFR domină campionatul de ani buni

În ciuda faptului că anul acesta a acumulat doar trei puncte din trei partide, CFR Cluj se îndreaptă încet dar sigur către un nou titlu de campioană. Ar putea fi al 5-lea consecutiv şi al 8-lea din istorie.

„Alb-vişiniii” au devenit o echipă cu ştaif odată cu primele titluri de campioană, câştigate în perioada 2007-2010, şi cu primele participări în cupele europene. Dar CFR a început să merite cu adevărat titlul de „Campioana Provinciei” în perioada recentă, una de succes absolut pe plan intern.

Stilul pragmatic al lui Dan Petrescu s-a înrădăcinat adânc în adn-ul clubului şi niciun alt antrenor nu a reuşit să petreacă foarte mult timp în Gruia, fostul fundaş al naţionalei fiind figura proeminentă în toți aceşti ani pe banca CFR-ului.

„Generaţia de Aur” de la Arad

Cu mult timp înainte ca CFR Cluj să reprezinte un nume în fotbalul românesc, „Campioana Provinciei” era la Arad. ITA, Flamura Roşie şi în cele din urmă UTA a avut o perioadă în care a dominat întrecerea internă şi în care a acumulat şi experienţă europeană, evidenţiată de eliminarea lui Feyenoord Rotterdam din Cupa Campionilor.

Clubul fondat de baronul Francisc von Neuman, inspirat de succesul lui Arsenal Londra din Anglia, a câştigat campionatul în sezoane consecutive, în 1946-1947 şi 1947-1948, chiar la primele două participări în competiţie.

Recordul stabilit în 1947-1948 este valabil şi astăzi şi, cel mai probabil, va fi foarte greu de egalat. În acea stagiune, arădenii au terminat cu un golaveraj impresionant: 129 de goluri marcate şi 21 de goluri primite.

După alte câteva titluri de campioană câştigate în anii 1950 şi 1960, perioadă în care clubul a trecut şi prin mai multe schimbări de nume, echipa a retrogradat pentru prima dată la sfârşitul anilor 1970. De atunci a început declinul echipei, lăsând în spate anii de glorie cu trofee pe plan intern şi participări în cupele europene.

UTA nu a mai reuşit să câştige de atunci un alt trofeu major, însă în ultimele sezoane, clubul arădean a revenit printre echipele de seamă din fotbalul românesc.

 

Tags: