Fotbal international

Champions League introduce sistemul VAR! Sistemul va fi aplicabil şi la Euro 2020

27.09.2018 | 14:38
Champions League introduce sistemul VAR Sistemul va fi aplicabil si la Euro 2020

Este oficial! Din sezonul viitor, cea mai tare competiție europeană intercluburi, Champions League va introduce sistemul VAR! Până la urmă, forul internațional a cedat insistențelor venite din partea unor echipe și a acceptat utilizarea asistenței video la meciurile din Liga Campionilor. Totodată, sistemul va fi aplicabil şi la Euro 2020.

Totul a pornit după ce sistemul VAR a reprezentat un real succes pentru Campionatul Mondial din Rusia. Astfel, UEFA a fost mai degrabă obligată să introducă această regulă și la nivelul echipelor de club care au solicitat analizarea video a fazelor considerate controversate. Nu a durat mult până când forul de la Nyon și-a dat ok-ul pentru ca VAR-ul să fie utilizat începând din sezonul viitor al UEFA Champions League.

Champions League introduce sistemul VAR! Sistemul VAR
Sistemul VAR a fost implementat cu succes în timpul Campionatului Mondial din Rusia

Champions League introduce sistemul VAR!

Mai mult de atât, sistemul o să fie disponibil şi pentru ediţia viitoare din Supercupa Europei, dar şi pentru turneul final al Euro 2020. Se schimbă lucrurile atunci sând se discută despre Europa League, acolo unde VAR-ul va putea fi folosit abia din toamna lui 2020. De remarcat că decizia UEFA vine după ce la forul de la Nyon au ajuns tot mai multe contestaţii ce au vizat prestaţiile arbitrilor în stagiunea trecută a UEFA Champions League.

Sunt mai multe campionate puternice din Europa care au apelat deja la acest sistem. Astfel, în runda a cincea din Serie A, nu mai puțin de trei goluri au fost anulate de VAR la un singur meci. Sampdoria și Inter Milano au oferit un festival de goluri, dar trei dintre ele nu au apărut la final pe tabela de marcaj. Reușitele au fost anulate după ce arbitrul a consultat asistentul video. Radja Nainggolan a punctat primul pentru Inter, apoi Kwadwo Asamoah a înscris și el, pentru ca Gregiore Defrel să aibă șansa de a schimba totul, însă proba video a arătat un offside înainte ca mingea să ajungă în poartă.

2019 este anul în care UEFA Champions League introduce sistemul VAR

 

 

 

Tags: